Home » Geen categorie » Dubbelslag voor De Loore in Doha met winst in enkel en dubbeltitel met Geerts

Dubbelslag voor De Loore in Doha met winst in enkel en dubbeltitel met Geerts

Joris De Loore (ATP-487) heeft zijn zegetocht op het Futurestoernooi van Doha (Qatar, $ 10 000) met succes afgerond. Hij pakte de dubbeltitel met Michaël Geerts en nam ook in de finale van het enkelspel de maat van Seong Chan Hong (ATP-930).

De 22-jarige De Loore was al een hele week een maatje te groot voor de tegenstand op het Qatarese hardcourt van Doha. In de halve finale van het enkelspel tegen tweede reekshoofd Hiroyasu Ehara (ATP-359), een 24-jarige Japanner, gaf zijn tegenstander op bij een 7-5 en 3-1 voorsprong voor De Loore. Voor aanvang van de finales had onze landgenoot in vier enkel- en drie dubbelwedstrijden nog geen enkele set prijsgegeven.

De finale van het dubbelspel werd vrijdag gespeeld, na de halve finale van het enkelspel. Samen met Michaël Geerts (ATP D-515) stond De Loore tegenover Luke Bambridge (ATP D-301) en Mats Moraing (ATP D-1563). Het Belgische duo (foto) haalde in set 1 een 2-4 achterstand op en pakte de set nog met 7-5. In de tweede set namen De Loore en Geerts meteen zelf een 3-0 voorsprong, die ze niet meer uit handen gaven en omzetten in 6-3 eindwinst. Meteen zowel voor De Loore (Doha) als voor Geerts (Tel Aviv) een tweede dubbeltitel in evenveel weken!

Zaterdag kwam De Loore de baan op voor de finale van het enkelspel. Tegenstander was de 18-jarige Seong Chan Hong uit Zuid-Korea, die voor het eerst de finale speelde van een Futurestoernooi. De Zuid-Koreaan wist in het begin van de wedstrijd nog gelijke tred te houden met onze landgenoot, tot De Loore bij een 4-3 voorsprong 6 games op rij won en zo uitliep naar 6-3 4-0. Hong won nog tweemaal zijn eigen opslaggame maar kon niet verhinderen dat onze landgenoot de set en de wedstrijd uitmaakte met 6-2. De Loore schrijft zo voor de derde maal in zijn carrière een Futurestoernooi in het enkelspel op zijn naam.