Home » Geen categorie » Dubbelsucces voor De Loore en Bemelmans

Dubbelsucces voor De Loore en Bemelmans

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Op het challengertoernooi van Kyoto ($50 000) hebben Joris De Loore (ATP D-531) en Ruben Bemelmans (ATP D-323) voor een kleine stunt gezorgd. Ze wonnen van het Australische duo en het vierde reekshoofd en plaatsen zich zo voor de halve finale. 

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

De eerste ronde kregen onze Belgen nog cadeau maar in de kwartfinale stonden de vierde reekshoofden op het menu: Steven De Waard (ATP D-163) en Andrew Whittington (ATP D-78). Het waren onze Belgen die de eerste tik uitdeelden. Met ijzersterk opslagwerk konden De Loore en Bemelmans de druk sterk opvoeren tegen de Australiërs. De openingset ging dan ook naar onze Belgen met 6-2.

In de tweede set zakte het spel van De Loore en Bemelmans wat in elkaar. Met slechts één break wisten De Waard en Whittington de set te nemen met 3-6. Geen beslissende set maar een super tie break moest de beslissing brengen. In een spannende slotfase konden De Loore en Bemelmans de overwinning binnenhalen. Na net geen uur wedstrijd stond de 6-2, 3-6, 10-8 eindscore vast.

In de volgende ronde nemen onze Belgen het op tegen een ander Australisch duo. Marc Polmans (ATP D-76) en Luke Saville (ATP D-130) zijn het tweede reekshoofd.

koen

koen

MEER NIEUWS