Home » Geen categorie » Dubbeltitel voor De Sutter en Mertens

Dubbeltitel voor De Sutter en Mertens

Dubbeltitel voor De Sutter en Mertens

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Op het ITF-toernooi van Sharm El Sheikh ($ 10 000) heeft het Belgische duo Justine De Sutter en Elise Mertens (foto) de dubbeltitel op zak gestoken. In de finale haalde het Belgische duo het vrij eenvoudig van een Russisch-Canadees koppel.

Justine De Sutter, 18 jaar, en Elise Mertens, 17 jaar, bulken vanzelfsprekend nog niet van de ervaring. Elise Mertens speelde voor deze week zelfs nog maar slechts drie dubbelmatchen op ITF-niveau, drie matchen die ze ook verloor. Justine De Sutter speelde er al wel 21 en won vorig jaar zelfs ook al een dubbeltitel in het Turkse Antalya ($ 10 000), maar niemand hield voor de titel in Egypte echt rekening met het Belgische duo.

Tegen de Canadese Jillian O’Neill en de Russische Alina Mikheeva kwamen Mertens en De Sutter – ongeacht hun geringe ervaring – toch het beste uit de startblokken. Ze gunde hun tegenstevers slechts één game en pakten de eerste set met 6-1. In de tweede set gaven O’Neill en Mikheeva meer tegengas, maar uiteindelijk bleek dat niet voldoende. Met een break voorsprong maakten de Belgische vrouwen het af, en konden ze zo de trofee in de lucht steken: 6-4.

Rob van Roy

Rob van Roy

Meer nieuws