Home » Geen categorie » Dubbeltitel voor Gérard in Florida

Dubbeltitel voor Gérard in Florida

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Rolstoeltennisser Joachim Gérard (ITF-5) heeft zaterdag met de Brit Gordon Reid (ITF-3) op het ITF 1 Series-toernooi in Pensacola, Florida (hard/$ 28 000) de dubbeltitel veroverd.

Het als eerste geplaatste, Belgisch-Britse duo stond in de finale tegenover het tweede reekshoofd, Michael Jeremiasz (ITF-23) en Nicolas Peifer (ITF-6) uit Frankrijk. Gérard en Reid wonnen samen hun eerste dubbeltoernooi tegen de Fransen met 6/4 en 6/2. Voor onze landgenoot was dit de tweede opeenvolgende dubbeltitel op de Pensacola Open.

In het enkelspel verloor het tweede reekshoofd, Gérard, in de kwartfinale tegen de Zweed Stefan Olsson (ITF-10). De Belg won de eerste set met 6/2, maar verloor set twee en drie telkens met 6/4.

Een andere Belg, Mike Denayer (ITF-79) won in de eerste ronde van de Japanner Yusuke Nishimura (ITF-96) met 6/1 en 6/2. In de achtste finale verloor hij kansloos van het derde reekshoofd, Nicolas Peifer met 6/1 en 6/0. In het dubbelspel speelde Denayer aan de zijde van de Australiër Keegan Oh-Chee (ITF-48), maar ze verloren in de eerste ronde van de Amerikaans-Australische tandem David Eads (ITF-220) en Adam Kellerman (ITF-15). De setstanden waren 6/0 en 6/2.

Deze week spelen onze Belgen op de Cajun Classic te Baton Rouge, Florida (ITF 1 Series-toernooi/$ 28 000).

Ronny Van Langendonck

Ronny Van Langendonck

MEER NIEUWS