Home » Geen categorie » Dubbeltitel voor Geukens

Dubbeltitel voor Geukens

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Britt Geukens heeft de dubbeltitel van de Mediterranee Avenir, een juniorentoernooi in Casablanca (Marokko; Grade 1) op haar naam geschreven. Aan de zijde van de Russische Anna Iakovleva waren ze in de finale in een super tiebreak de betere van de eerste reekshoofden.

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

Britt Geukens (ITF-125) en Anna Iakovleva (ITF-313) blijken een goede tandem te vormen. Nadat ze vorige week de dubbeltitel in Oujda (Grade 3) op zak staken, besloten ze om hun samenwerking een weekje te verlengen en ook in Casablanca een team te vormen. En ook deze week was dat met succes. Tegen de Tsjechische Marie Bouzkova (ITF-81) en de Australische Sara Tomic (ITF-55) – zus van – wonnen ze de eerste set redelijk vlot: 6-2. In de tweede set verloor het Belgisch-Russische duo de focus, en daar profiteerden de eerste reekshoofden van: 3-6. Een super tiebreak moest dus de beslissing brengen. Daarin waren het uiteindelijk Geukens en Iakovleva die aan het langste eind trokken: 10-8.

Rob van Roy

Rob van Roy

MEER NIEUWS

Elise Mertens - © Jimmie48 Tennis Photography

Mertens moet opgeven in Madrid

Elise Mertens (WTA-16) heeft zich niet kunnen plaatsen voor de halve finale van het WTA-toernooi van Madrid (Spanje WTA 1 000). Ze moest met een opgave de strijd staken tegen Aryna Sabalenka (WTA-7).

LEES MEER