Home » Geen categorie » Dubbeltitels voor Geukens en Boev

Dubbeltitels voor Geukens en Boev

Dubbeltitels voor Geukens en Boev

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Britt Geukens (WTA D-587) en Michaëla Boev (WTA D-609) hebben allebei een dubbeltoernooi aan hun palmares toegevoegd. Geuekens was de beste in het Egyptische Sharm El Sheikh ($ 15 000, harcourt), terwijl Boev mocht juichen in het Luxemburgse Petange ($ 15 000, harcourt).

De 19-jarige Geukens speelde in het Egyptische Sharm El Sheikh aan de zijde van de één jaar jongere Victoria Muntean (WTA D-505). Als tweede reekshoofden moest Geukens en Muntean het in de finale opnemen tegen de eerste reekshoofden, het Thais-Russische duo Kamonwan Buayam (WTA D-463) en Yana Sizikova (WTA D-530). De Belgisch-Franse tandem haalde het in drie sets met 1-6, 6-3 en 10-8. Voor Geukens is het al haar vierde dubbeltitel van 2015.

De 24-jarige Boev behaalde de dubbeltitel op het harcourt in het Luxemburgse Petange. Samen met de Duitse Hristina Dishkova (Geen dubbelranking) versloeg Boev in de halve finale het Belgische duo Elyne Boeykens (WTA D-361) en Hélène Scholsen (WTA-572). In de finale maakten Boev en Dishkova met 6-2 en 6-3 komaf met de eerste reekshoofden, het Frans-Britse duo Manon Arcangioli (WTA D-348) en Harriet Dart (WTA D-386). Voor Boev is het haar eerste dubbeltitel van dit seizoen. Haar twee vorige dubbeltitels dateren al van 2011 en 2012.

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

Meer nieuws