Home » Geen categorie » Dustov gritst finaleplaats Wroclaw voor Darcis’ neus weg

Dustov gritst finaleplaats Wroclaw voor Darcis’ neus weg

Dustov gritst finaleplaats Wroclaw voor Darcis’ neus weg

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Steve Darcis (ATP-115) heeft zich niet kunnen plaatsen voor de finale van de Challenger van Wroclaw, Polen (€ 85 000). In de halve finale kwam hij net iets te kort tegen de Oezbeek Farrukh Dustov (ATP-118).

Nadat tweede reekshoofd Darcis in zijn eerste ronde een matchpunt had moeten wegwerken, had hij zich zonder al te veel verdere problemen geplaatst voor de halve finales. Daarin kwam hij uit tegenover derde reekshoofd Dustov, die op zijn beurt ook enkel in de eerste ronde een set liet liggen.

Op het Poolse hardcourt werd het een heel gesloten wedstrijd waarin elk klein foutje afgestraft werd. In de eerste set kwam dat foutje op het conto van Darcis te staan. Hij moest een break toestaan en Dustov keek niet meer achterom: 3-6. In de tweede set het omgekeerde scenario: in heel de set was er slechts één kans, maar dat was voldoende voor de Belg om de bordjes terug in evenwicht te hangen: 6-3.

Ook in de tweede set bleven de kansen lang uit. Tot 5-5 bleven beide spelers elkaar in evenwicht houden, maar dat was het moment voor Dustov om toe te slaan. Hij wist een break te forceren en daarmee ook een finaleplaats te verzekeren: 5-7.

En zo strandde Darcis op enkele punten van die finale, maar meteen ook van de top 100. Met zijn halve finale zal hij maandag zo’n 10 plaatsen stijgen, wat op 15 punten van de top 100 is. Volgende week krijgt Darcis echter een nieuwe kans, want dan treedt hij aan op het toernooi van Cherbourg (€ 42 500 +H).

Rob van Roy

Rob van Roy

Meer nieuws