Home » Geen categorie » Duval geveld door kanker

Duval geveld door kanker

Duval geveld door kanker

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Bij de Amerikaanse Victoria (Vicky) Duval (WTA-114) is de ziekte van Hodgkin vastgesteld, dat meldde de tennisster vrijdag zelf. Ze zal nu met chemotherapie behandeld worden en hoopt binnen enkele maanden al terug op het veld te staan.

Vrijdag ging er een schok doorheen de tenniswereld. De Amerikaanse Duval, een van de rijzende sterren van de nieuwe generatie, maakte namelijk in een statement bekend dat ze geveld is door lymfklierkanker. “Het is met een zwaar hart dat ik voor een korte periode het tennis verlaat.”

Duval is bij sommige Belgische tennisfans misschien nog wel bekend als diegene waartegen Kim Clijsters haar allerlaatste officiële tennismatch won, maar maakte pas echt naam nadat ze stuntte door als nummer 296 Samantha Stosur uit te schakelen op de US Open van 2013. De 18-jarige kreeg het slechte nieuws te horen na de eerste kwalificatieronde op Wimbledon. Toch besloot de 18-jarige Amerikaanse om verder te spelen en zich alsnog te kwalificeren voor de hoofdtabel. Daar verraste ze zelfs nog Sorana Cirstea (WTA-29) in de eerste ronde: “Op het veld staan en de sport spelen waar ik zo van hou, zorgde voor heel wat troost”.

Vicky Duval zal meteen beginnen aan de behandeling. Aangezien de ziekte in een vroege fase werd ontdekt, ziet de toekomst er positief uit voor de Amerikaanse. Over een paar maanden zou ze volledig genezen zijn en kan ze starten aan een lange revalidatie om haar weg naar de top verder te zetten. Vanuit alle hoeken van de tenniswereld stromen intussen de steunbetuigingen toe.

“Ik denk vandaag aan Victoria Duval tijdens deze zware periode in haar leven!”  

“Ik denk vandaag aan jou, Vicky Duval. We zijn allemaal bij jou tijdens dit gevecht!”

“Ik heb zo veel respect voor Duval. Er wordt kanker bij haar vastgesteld na haar eerste kwalificatieronde op Wimbledon, en ze kwalificeert zich nog en wint daarna de eerste ronde van de hoofdtabel. #Held”

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Rob van Roy

Rob van Roy

Meer nieuws