Home » Grand Slam » Dzumhur sleept Roland Garros voor de rechtbank

Dzumhur sleept Roland Garros voor de rechtbank

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Damir Dzumhur (ATP-114) neemt gerechtelijke stappen tegen Roland Garros. De Bosniër is woedend nadat hij uit de kwalificaties werd gezet.

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

Dzumhur was één van de vijf deelnemers die uit de kwalificaties werd geweerd na een positieve coronatest. Zijn coach Petar Popovic had positief getest op covid-19, maar beweert dat de test vals-positief is.

Popovic testte eerder dit jaar positief op corona en zegt dat zijn lichaam “vol met antilichamen zit”. Roland Garros weigerde echter om een tweede test toe te staan. “Moest het Nadal zijn, dan zouden ze wel een tweede of derde test toestaan”, aldus Popovic in de Franse krant L’Équipe.

Popovic nam zelf het initiatief om zich opnieuw te laten testen, en die test bleek negatief. “Het is schandalig, ik ben er zeker van dat we zullen winnen, ze zullen zwaar moeten betalen”, aldus Popovic.

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

MEER NIEUWS

Roberto Bautista Agut - © Richard van Loon (tennisfoto.net)

Vierde reekshoofd onderuit op European Open

Vierde reekshoofd Roberto Bautista Agut (ATP-20) heeft zich niet kunnen plaatsen voor de kwartfinale op de European Open in Antwerpen (België, ATP 250). De Hongaar Marton Fucsovics (ATP-39) was in drie te sterk voor de 33-jarige Spanjaard.

LEES MEER