Home » European Open » Edmund zorgt voor sensatie in Antwerpen, exit reekshoofd nummer twee

Edmund zorgt voor sensatie in Antwerpen, exit reekshoofd nummer twee

Edmund zorgt voor sensatie in Antwerpen, exit reekshoofd nummer twee

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Kyle Edmund (ATP-43) heeft voor een grote verrassing gezorgd op de European Open (€ 635 645) in Antwerpen. In een spektakelrijke wedstrijd schakelde hij tweede reekshoofd David Ferrer (ATP-15) uit.

Edmund startte fel aan de partij en bouwde meteen een kloofje uit, de Spanjaard vond moeilijk zijn ritme en verloor de eerste set met zware 1-6 cijfers. In de tweede set waren beide spelers aan elkaar gewaagd, Ferrer slaagde er uiteindelijk in om bij 3-2 door de opslag van Edmund te gaan en kon de break vasthouden: 6-3.

In een knotsgekke derde set was het aanvankelijk Ferrer die op voorsprong kwam, Edmund brak terug maar wat later forceerde de Spanjaard toch opnieuw een break. Ferrer mocht serveren voor de wedstrijd bij 5-4, maar hij liet de game toch nog door zijn vingers glippen. Bij 5-6 moest Ferrer serveren om in de wedstrijd te blijven, Edmund kreeg twee matchpunten maar de Spanjaard sleepte nog een tiebreak uit de brand. De powerserve van Edmund maakte echter het verschil, de Brit won de set met 6-7(3).

Edmund maakte dit jaar een sprong op de ranking en bereikte met de 43e plaats zijn hoogste ranking ooit. “Het was een geweldige wedstrijd, we hadden allebei onze kansen. Ik ben kalm gebleven en ben blij met deze zege. Voor mij is het de tweede keer in België, na de Davis Cup in Gent vorig jaar. Jammer genoeg heb ik nog niet veel van Antwerpen gezien… Bier drink ik niet, maar ik wil de chocolade wel eens proeven.”

Vorig jaar leidde Edmund 2-0 in sets tegen Goffin in de Davis Cup, maar hij gaf de wedstrijd toch nog uit handen: “Natuurlijk wil ik revanche tegen David, maar dan moet ik wel de finale halen. De weg is nog lang.”

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

Meer nieuws