Home » WTA » Een hart voor dieren: Mertens in de bres voor bedreigde berggorilla

Een hart voor dieren: Mertens in de bres voor bedreigde berggorilla

Een hart voor dieren: Mertens in de bres voor bedreigde berggorilla

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Elise Mertens (WTA-18) lanceert een exclusieve ketting waarvan een deel van de opbrengsten gaat naar het Virunga National Park in Congo.

Mertens werkt voor dit initiatief samen met Beabond, een slow-fashion lifestyle-merk met roots in Botswana. Samen lanceren ze de Mountain Gorilla Tag, een exclusieve ketting met een uniek gouden ontwerp met een voetafdruk van een gorilla en een ethisch verantwoorde Botswana-diamant van één cent.

(lees verder onder de foto)

Mountain Gorilla Tag-ketting - © Elise Mertens en Virunga National Park
Mountain Gorilla Tag-ketting – © Elise Mertens en Virunga National Park

Het is geen geheim dat Mertens een grote dierenvriend is. De Belgische heeft vijf honden, twee schildpadden, een goudvis, kippen, regenbooglori’s en fazanten. “Mijn thuis is waar mijn honden zijn”, vertelt ze. “Of ik nu win of verlies, zij zijn altijd blij om mij terug te zien en ze zijn erg trouw. Na mijn carrière wil ik iets met dieren doen.”

Virunga National Park

Haar samenwerking met Beabond is alvast een eerste stap voor de Belgische nummer 1. Dertig procent van de verkoop van de ketting wordt gedoneerd aan het Virunga National Park waar naar verluidt één derde van de huidige populatie (duizend) berggorilla’s leeft. Het park is UNESCO werelderfgoed en is Afrika’s meest biologisch en diverse beschermde gebied waar meer dan duizend soorten zoogdieren, vogels, reptielen en amfibieën worden leven.

(lees verder onder de foto)

Berggorilla - © Kirsten Dohmeier (iStock)
Berggorilla – © Kirsten Dohmeier (iStock)

Mertens bezocht het park nog niet, maar is naar eigen zeggen wel geïnspireerd door het werk van de rangers die dagelijks hun leven wagen om het park te beschermen tegen stropers en militanten. “Het is een droom om ooit het park te bezoeken, de dieren te zien en de rangers te ontmoeten”, aldus de Belgische. “Ik draag een officiële rangers-badge op mijn tennistas en dat is voor mij een hele eer. Deze campagne en de Mountain Gorilla Tag-ketting zijn een bescheiden manier om het park te steunen en het belangrijke werk van de rangers onder de aandacht te brengen.”

De tijdloze Mountain Gorilla Tag-ketting is hier verkrijgbaar in een 9 karaat gouden plaatje van 11 op 9 millimeter en bevat een diamant van één cent. Kostprijs: 100 euro (excl. verzendkosten).

Elise Mertens - © Elise Mertens en Virunga National Park
Elise Mertens – © Elise Mertens en Virunga National Park

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

Meer nieuws