Home » Geen categorie » Knokkende De Greef gaat verder in Sophia-Antipolis

Knokkende De Greef gaat verder in Sophia-Antipolis

Knokkende De Greef gaat verder in Sophia-Antipolis

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Op het challengertoernooi van Sophia-Antipolis (Frankrijk, € 64 000 + H) heeft Arthur De Greef (ATP-125) zich met veel moeite geplaatst voor de kwartfinale. Hij had drie sets nodig om zijn tegenstander van zich af te houden. 

Op papier mocht de Italiaan Stefano Napolitano (ATP-177) niet al te veel problemen vormen voor de als achtste geplaatste De Greef. De Belg leidde ook met 1-0 in de onderlinge ontmoetingen. Vandaag moest De Greef echter diep gaan om zijn tegenstander te kunnen verslaan.

In de openingsset kon De Greef dankzij een solide opslag de druk bij zijn tegenstander leggen. De 25-jarige Belg had aan één break genoeg om de set te winnen met 6-4. De opslag van De Greef zakte in de tweede manche wat in elkaar. Er vielen breaks te noteren aan beide kanten van het net. De Italiaan kon in de eindfase de beslissende break scoren. Met een 5-7 setwinst voor Napolitano lag de wedstrijd opnieuw helemaal open.

Zenuwachtig slot

Hetzelfde verhaal in de derde en beslissende set waar beide spelers erg veel moeite hadden om hun opslag te behouden. Er vielen maar liefst acht (!) breaks tijdens deze set. Een tiebreak moest uiteindelijk de beslissing brengen waarin de Belg de bovenhand wist te halen. Na 2u48 wedstrijd kon De Greef de handen in de lucht steken. Setstanden waren 6-4, 5-7 en 7-6(4).

De Greef neemt het nu op tegen de winnaar van het duel tussen Marco Cecchinato (ATP-165) en Uladzimir Ignatik (ATP-146). Cecchinato wist in de eerste ronde nog te stunten door het tweede reekshoofd Nicolas Almagro (ATP-57) te verslaan met 6-2, 2-6 en 6-3.

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
koen

koen

Meer nieuws