Home » Geen categorie » Eén op vier voor Belgische dames in Antalya

Eén op vier voor Belgische dames in Antalya

Eén op vier voor Belgische dames in Antalya

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Maandag ving in het Turkse Antalya de Babolat Women Cup (ITF, $10 000) aan. Met vier Belgische dames aan de start én meteen op de hoofdtabel een goed begin van het nieuwe tennisseizoen.

Dorien Cuypers (ITF-1187) mocht als eerste landgenote aan de slag. Ze nam het op tegen Tea Faber (ITF-1104) uit Kroatië. Cuypers won de eerste set met 6-3, maar moest dan toezien hoe haar 26-jarige tegenstandster set 2 en 3 binnenhaalde. Met 6-2 en 6-1 trok Faber aan het langste eind. Vervolgens was het de beurt aan Anastasia Smirnova (ITF-1244), die haar plaatsje dankzij een wildcard veroverde. Zij kwam uit tegen het zesde reekshoofd, Julia Grabher (ITF-486) uit Oostenrijk. Smirnova was duidelijk een maatje te klein voor de Oostenrijkse, met 6-0 en 6-2 stuurde Grabher haar snel weer richting kleedkamers.

Een terrein verder nam Eliessa Vanlangendonck (ITF-1210) het op tegen de Kroatische Mariana Drazic (ITF-1150). Bij een 6-7(3) en 1-2 achterstand werpt Vanlangendonck echter de handdoek in de ring. De laatste Belgische die in actie komt is Victoria Smirnova (ITF-1095). Zij strijdt tegen de Japanse Minami Akiyama (NR). Smirnova gaat vlotjes voorbij haar concurrente, met 6-1 en 6-2 plaatst zich zo voor de tweede ronde. Daarin komt ze uit tegen Viktoriya Tomova (ITF-495), het zevende reekshoofd uit Bulgarije.

In het dubbelspel kende België minder succes. Zowel Cuypers/Vanlangendonck als Smirnova/Smirnova overleefden de eerste ronde niet. Cuypers en Vanlangendonck moesten met 6-1 en 6-4 hun meerdere erkennen in de vierde reekshoofden Cristina Adamescu (ITF-D 563) / Yana Morderger (ITF-D 717). De Smirnova-tandem ging ten onder tegen de Britse Tara Moore (ITF-D 261) en Francesca Stephenson (ITF-D 451), de tweede reekshoofden. Tweemaal 6-2 was het verdict.

Chloë Lyssens Danneboom

Chloë Lyssens Danneboom

Meer nieuws