Home » Grand Slam » Australian Open » Een op vijf voor de Belgische mannen

Een op vijf voor de Belgische mannen

Een op vijf voor de Belgische mannen

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

De loting was de Belgische mannen niet gunstig gezind in de eerste ronde van de Australian Open. Vannacht moesten al vijf mannen aan de bak, waarvan enkel Xavier Malisse zich kon plaatsen voor de tweede ronde.

We beginnen met het goede nieuws. Xavier Malisse heeft zich vannacht met sprekend gemak geplaatst voor de tweede ronde van de open Australische kampioenschappen. Zijn tegenstander, de Spanjaard Pablo Andujar, kon nooit een vuist maken en droop na een 6-3 6-1 6-2 nederlaag af. Malisse domineerde als vanouds en kreeg gedurende de hele wedstrijd zelfs geen enkel breakpunt tegen.

In de tweede ronde wacht Xavier Malisse een confrontatie met een andere Spanjaard, 22e reekshoofd Fernando Verdasco, enkele jaren geleden nog halve finalist en in de eerste ronde te sterk voor David Goffin. Malisse en Verdasco stonden al driemaal tegenover elkaar, waarvan de Belg enkel de laatste confrontatie, vorig jaar in Wimbledon, wist te winnen.

David Goffin kon zijn eerste confrontatie met Verdasco dus niet winnend afsluiten. De Belg moest na 5 sets zijn meerdere erkennen in het reekshoofd. Goffin heeft zich kranig verweerd en even zag het er naar uit dat hij ging kunnen stunten. Nadat de eerste set met 6-3 naar de Spanjaard ging, kon de debutant zijn niveau opkrikken en de volgende sets met 6-3 en 6-4 binnenhalen. Daarna haalde de ervaring toch de bovenhand en nam Verdasco opnieuw het initiatief over. De laatste sets gingen eveneens met 6-3 en 6-4 naar hem.

Ruben Bemelmans had zich in Melbourne voor het eerst via de kwalificaties naar de hoofdtabel geknokt en lootte met de Fransman Edouard Roger-Vasselin een haalbare kaart. Na een stroeve start, de eerste set ging met 6-3 verloren, kon de Belg de spannende tweede set naar zich toe trekken in een tiebreak (7-5). Wanneer de derde set vlot met 6-2 naar onze landgenoot ging, zag het er naar uit dat deze wel eens met de overwinning zou kunnen gaan lopen. Dat was echter buiten de Fransman gerekend. Deze kon op het einde van de vierde set een beslissende break forceren en na 7-5 setwinst een beslissende set uit de brand slepen. Die vijfde set was een thriller van formaat. Beide speler konden enkele breaks forceren, maar de match zou pas in zijn beslissende plooi vallen toen Bemelmans verzaakte een 9-8 30-0 voorsprong om te zetten in matchwinst. De Fransman rook zijn kans en maakte het af met 11-9. Een gemiste kans voor de jongeling, maar niettemin een mooi toernooi!

De derde Belgische debutant op de Australian Open was Maxime Authom. De Waal nam een superstart door de eerste set met 6-1 te winnen. Daarna kwam Carlos Berlocq beter in de wedstrijd. De Argentijn wist de volgende twee sets te winnen in een tiebreak en domineerde daarna de vierde set, die hij met 6-2 naar zich toetrok.

Zonet is ook Olivier Rochus uitgeschakeld. Hij kreeg met vijfde reekshoofd David Ferrer natuurlijk een flinke kluif voorgeschoteld. Onze landgenoot vocht voor wat hij waard was, maar dat bleek niet genoeg om een topper de baas te kunnen. Rochus kon nooit echt de indruk wekken dat hij de Spanjaard zou kunnen verslaan en ging uiteindelijk met 6-3 6-4 6-2 ten onder.

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

Meer nieuws