Home » Geen categorie » Één week na zijn nederlaag tegen Bemelmans verliest Gojowczyk alweer van een andere Belg

Één week na zijn nederlaag tegen Bemelmans verliest Gojowczyk alweer van een andere Belg

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

David Goffin (ATP-10) heeft zich in de eerste ronde van het ATP-toernooi van Basel (Zwitserland, € 2 109 285) niet laten verrassen. Het derde reekshoofd versloeg kwalificatiespeler Peter Gojowczyk (ATP-69).

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

Gojowczyk verloor vorige week nog van Ruben Bemelmans (ATP-84) op de European Open in Antwerpen. Nadat de Duitser in Basel de kwalificaties overleefde door Paul-Henri Mathieu (ATP-265) en Nicolas Mahut (ATP-110) te verslaan, kreeg hij opnieuw een Belg tegenover zich. Gojowczyk mocht proberen om derde reekshoofd Goffin het vuur aan de schenen te leggen.

Dat lukte in de eerste set echter nauwelijks. De 28-jarige Duitser speelde slordig en ging te veel in de fout. Een logische 6-2 voor onze landgenoot was het gevolg. In het tweede bedrijf kon Gojowczyk wel gelijke tred houden met Goffin, al was dat vooral het gevolg van het (nog altijd) wisselvallige spel van het nummer tien van de wereld. Uiteindelijk schoot de Duitser zich in het elfde game zelf in de voet met enkele missers en een dubbele fout. Goffin zei dankjewel en maakte het af, 7-5.

In de tweede ronde wacht met Hyeon Chung (ATP-57) meteen een lastige klant. De talentvolle Koreaan klopte Goffin in augustus van dit jaar nog in Montreal met 5-7 en 3-6.

Steven Gijbels

Steven Gijbels

MEER NIEUWS

Andrey Rublev - © Barcelona Open Banc Sabadell

Rusland wint derde Davis Cup

Rusland heeft voor de derde keer in de geschiedenis de Davis Cup gewonnen. Daniil Medvedev (ATP-2) en Andrey Rublev (ATP-5) klaarden de klus in de finale tegen Kroatië.

LEES MEER