Home » Geen categorie » Eerste dubbeltitel voor Kalaitzis en Ruette in Egypte

Eerste dubbeltitel voor Kalaitzis en Ruette in Egypte

Eerste dubbeltitel voor Kalaitzis en Ruette in Egypte

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Victoria Kalaitzis (ITF-919) en Cloë Ruette (ITF-1529) hebben het dubbelspel op het juniorentoernooi van Caïro (Grade 5) gewonnen.

Op weg naar de titel moesten de Belgische tweede reekshoofden geen enkele set prijsgeven. In de eerste ronde versloegen ze de thuisspeelsters Abdel Rahim (ITF-1970) en Mohamed (geen ranking) met 7-5 en 6-2. In de kwartfinale moesten ze slechts één game inleveren tegen de Egyptische Guindi (geen ranking) en de Algerijnse Troubia (geen ranking): 6-0 en 6-1. In de halve finale gunden ze hun Egyptische tegenstandsters Abdelbaset (ITF-867) en Omara (geen ranking) geen enkel spelletje: 6-0 6-0. In de finale namen onze Belgische meisjes het op tegen de Algerijnse Benkaddour (geen ranking) en de Griekse Griva (ITF-1869). Kalaizis en Ruette haalden het met 6-2 en 7-5.
Het is voor beide meisjes hun eerste dubbeltitel op het juniorencircuit.

De winnares van het enkelspel is de Egyptische Ahlam Shawkat (ITF-422).  Zij versloeg drie landgenotes op weg naar de eindzege. In de tweede ronde klopte ze Ruette met twee maal 6-1. In de halve finale was ze in drie sets te sterk voor Louise Wittouck (ITF-976): 2-6, 6-4 en 6-2. Ook Kalaitzis trok aan het kortste eind tegen de 17-jarige thuisspeelster. Zij verloor in de finale met twee maal 6-4 van Shawkat.

koen

koen

Meer nieuws