Home » ATP » Eerste échte tennis evenement in meer dan een maand in Duitsland mét mondmaskers

Eerste échte tennis evenement in meer dan een maand in Duitsland mét mondmaskers

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

In Duitsland vindt momenteel een exhibitietoernooi plaats zonder publiek, ballenjongens of lijnrechters. Dustin Brown is de blikvanger.

Het toernooi vindt plaats op de Base Tennis Academy in Höhr-Grenzhausen en heeft een prijzenpot van 22 500 euro. Het wordt afgewerkt achter gesloten deuren met enkel de spelers en een stoelscheidsrechter. Elke dag controleert de politie of de verplichte veiligheidsmaatregelen gerespecteerd worden.

Met de flamboyante Brown heeft het toernooi een knappe naam weten te strikken. Alle deelnemers staan buiten de top 100 en wonen in Duitsland. Voor het toernooi werden zij stuk voor stuk medisch getest en het dragen van een mondmasker in de kleedkamer is verplicht. Sommige spelers nemen echter het zekere voor het onzekere en dragen hun masker zelfs tijdens het spelen.

Fans kunnen de wedstrijden live op het Duitse Eurosport volgen. Op afstand bedienbare camera’s brengen alles tot in de details in beeld.

Lek

Tijdens de wedstrijd tussen Yannick Hanfmann en Benjamin Hassan liep het zaterdag wel even mis. Hun wedstrijd moest worden stilgelegd en niet door het coronavirus, maar wel door een… lek in het dak.

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

MEER NIEUWS