Home » Xtra » Eerste editie Belgian Tennis Trophy voorgesteld in Luik

Eerste editie Belgian Tennis Trophy voorgesteld in Luik

Eerste editie Belgian Tennis Trophy voorgesteld in Luik

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Op 29 en 30 november nemen David Goffin (ATP-22), Steve Darcis (ATP-163), Ruben Bemelmans (ATP-176) en Olivier Rochus (ATP-572) het in de Country Hall in Luik tegen elkaar op in de eerste editie van de Belgian Tennis Trophy. Het nieuwe exhibitietoernooi werd donderdag voorgesteld in het stadhuis van Luik.

De Belgian Tennis Trophy wordt georganiseerd door Alain Darcis, die alle vier de spelers van de Belgische Davis Cup-ploeg wist te strikken voor het toernooi. De vader van Steve Darcis verwacht veel van de eerste editie. “Het mannentennis heeft in België nooit de aandacht gekregen die het verdiende”, vindt Darcis. “Oké, speelsters als Kim Clijsters en Justine Henin waren van een uitzonderlijk niveau en verdienden de aandacht die ze kregen, maar onze Davis Cup-ploeg behoort momenteel tot de top 16 van de wereld. Is dat dan ook geen prestatie die kan tellen?”

Het was Darcis’ zoon Steve die Goffin, Bemelmans en Rochus kon overtuigen om mee in het verhaal van de Belgian Tennis Trophy te stappen. “Steve heeft hen gecontacteerd”, vertelt vader Darcis. “Op een avond zat ik thuis te eten toen hij mij via sms liet weten dat Ruben akkoord was, Olivier geld vroeg en David het dubbele van Olivier wilde. Mijn honger was meteen over en ik was bijzonder slechtgezind. Achteraf bleek het om een mop van mijn zoon te gaan. (lacht) Alle spelers waren namelijk dolenthousiast!”

De dertigjarige Darcis, die de laatste weken en maanden na heel wat blessureleed stilaan terug naar zijn beste vorm toe aan het groeien is, kijkt alvast enorm uit naar eind november. “Dit toernooi komt bijzonder gelegen want ik heb dit jaar nog niet zo heel veel gespeeld. We gaan ons sowieso goed amuseren, maar denk niet dat we niet willen winnen”, knipoogt hij. Dankzij zijn vader krijgt Darcis voor het eerst een unieke inkijk in de organisatie van een ehibitietoernooi. “Ik vind het boeiend om te zien hoe het er achter de schermen van de Belgian Tennis Trophy aan toe gaat. Nu besef ik dat er enorm veel tijd en werk in zo’n organisatie kruipt.”

Naast vier enkelspelen (twee halve finales, één finale en één wedstrijd om de derde plaats) zal er op de Belgian Tennis Trophy op zaterdag 29 november een tennisclinic voor de jeugd worden voorzien en vindt er op zondag 30 november een demonstratiewedstrijd tussen de vier beste rolstoeltennissers van België plaats. Joachim Gérard (ITF W-5) tekende alvast present, maar kan enkel effectief aanwezig zijn als hij de finale van de Masters rolstoeltennis in Londen, die in hetzelfde weekend als de Belgian Tennis Trophy wordt gespeeld, niet haalt.

[alert type=”info” title=”Meer informatie”]Tickets voor de Belgian Tennis Trophy kosten € 20, € 30 en € 50 en zijn nog steeds verkrijgbaar via de site.[/alert]

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

Meer nieuws