Home » Grand Slam » Wimbledon » Eerste grandslamoverwinning voor Van Uytvanck

Eerste grandslamoverwinning voor Van Uytvanck

Eerste grandslamoverwinning voor Van Uytvanck

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Alison Van Uytvanck (WTA-93) heeft haar allereerste overwinning op de hoofdtabel van een Grand Slam beet. Op Wimbledon versloeg ze in de eerste ronde de Roemeense Monica Niculescu (WTA-65) in twee sets.

Van Uytvanck stond voor een moeilijke opdracht in de eerste ronde van het derde grandslamtoernooi van het jaar. Niculescu, in 2012 nog in de top 30 van de wereld – is namelijk een degelijke speelster die al heel wat ervaring kan voorleggen. Van Uytvanck liet voor de wedstrijd echter verstaan dat ze toch tevreden was met haar loting, het had namelijk ook nog veel slechter gekund.

Toch was Niculescu de grote favoriete, en dat demonstreerde ze ook in het begin van de partij. Van Uytvanck moest zich nog aanpassen aan de omstandigheden en stond plots al 1-3 achter. De Belgische was echter niet van de kaart en krikte haar niveau op. Al snel beende ze Niculescu bij. Tot 6-5 bleef het daarna gelijk op gaan. Een extra break van Ali bezorgde haar daarna de eerste set.

Daarna liet Alison Van Uytvanck het gaspedaal nooit meer los. Ze begon in de tweede set meteen met een break. Even leek de Roemeense met een break terug in de partij te komen, maar dat liet haar tegenstandster niet toe: 6-3.

En zo plaatst Van Uytvanck zich voor de eerste keer voor de tweede ronde van een Grand Slam. Daarin neemt ze het op tegen Aleksandra Wozniak (WTA-118) of Dominika Cibulkova (WTA-10).

Rob van Roy

Rob van Roy

Meer nieuws