Home » Grand Slam » Australian Open » Eerste grote stunt van het mannentoernooi: titelverdediger verliest in de tweede ronde

Eerste grote stunt van het mannentoernooi: titelverdediger verliest in de tweede ronde

Eerste grote stunt van het mannentoernooi: titelverdediger verliest in de tweede ronde

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Het tweede reekshoofd en titelverdediger Novak Djokovic (ATP-2) heeft de tweede ronde niet overleefd. Het is al van 2008 geleden dat de Serviër nog zo vroeg op een grandslamtoernooi verloor.

Denis Istomin (ATP-117), die met een wild card mocht deelnemen aan de Australian Open, heeft voor dé verrassing van het toernooi gezorgd. In de tweede ronde schakelde hij titelverdediger Novak Djokovic (ATP-2) uit in vijf knappe sets. In de vijf eerdere onderlinge ontmoetingen kon de Oezbeek slechts één set winnen.

In de eerste set mocht Djokovic serveren voor de set bij een 5-4 stand, maar Istomin kon terug breaken. In een spannende tiebreak trok Istomin aan het langste eind 7-6(8). Op het einde van de tweede set kon de Serviër een kloofje slaan en won de set met 7-5. De derde set ging eenvoudig naar Djokovic met 6-2 en de veer leek even gebroken te zijn bij Istomin.

Nog niet over and out

Istomin bleef niet bij de pakken zitten en startte scherp aan de vierde set. Hij kwam al snel op een 4-1 voorsprong maar een wakkere Djokovic kon terugkomen tot 4-4. In de volgende spannende games, wisten beide heren hun opslag te behouden. In de tiebreak kon Istomin zijn zenuwen bedwingen en kon hij de winst binnenhalen: 7-6(5).

(null)

(null)

In de beslissende vijfde set gaven beide spelers elkaar niet veel cadeaus. In het vijfde game kon Istomin met een knappe backhand winner de break forceren. Istomin hield de zenuwen onder controle en had aan deze break genoeg om de grootste verrassing van het toernooi te verzekeren. Na net geen vijf uur spelen stond de 7-6(8), 5-7, 2-6, 7-6(5) en 6-4 op het scorebord.

Djokovic kon Istomin meer breaken en won in totaal meer punten. Het is duidelijk dat dit niet steeds een overwinning met zich meebrengen. Het moment waarop de punten gemaakt worden zijn minstens even belangrijk. In dit geval zijn ze zelfs belangrijker gebleken.

Dit is potentieel goed nieuws voor David Goffin die in dezelfde tabelhelft zit als Djokovic.

(null)

(null)

Excuses aan Novak

De 30-jarige Oezbeek was erg blij met deze overwinning. Zijn eerste reactie was een verontschuldiging aan het adres van Djokovic.

“Het spijt me Novak, ik speelde zo goed vandaag” (lacht)

Hij was duidelijk zelf onder de indruk van zijn prestatie: “Ik heb mezelf verrast en wil vooral mijn team en het publiek bedanken”.

“Dit is de grootste overwinning uit mijn carrière,” ging hij verder “en het is goed om te weten dat ik nog mee kan met de grote namen.”

Djokovic toonde zich een waardig verliezer na de partij.

“Denis speelde ongelofelijk, hij is de verdiende winnaar. Dit was één van die dagen dat ik niet in mijn ritme kwam en de tegenstander ongelofelijk speelde”

koen

koen

Meer nieuws