Home » Geen categorie » Eerste millennium-speelster Aiava wint WTA-wedstrijd

Eerste millennium-speelster Aiava wint WTA-wedstrijd

Eerste millennium-speelster Aiava wint WTA-wedstrijd

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

De 16-jarige Australische Destanee Aiava (WTA-386), of ‘Des’ zoals ze graag genoemd wordt, heeft een mijlpaal bereikt waaraan niemand meer zal kunnen tornen: de eerste speelster geboren in het nieuwe millennium die een WTA-wedstrijd wint.

Aiava, die zich voor de hoofdtabel van het WTA-toernooi van Brisbane (Australië) plaatste via de kwalificaties, versloeg de Amerikaanse Bethanie Mattek-Sands (WTA-177) in drie sets: 2-6, 6-3 en 6-4. De wedstrijd werd gespeeld over twee dagen door de regen, maar de Australische bewees dat de ze mentaal sterk genoeg is om met dergelijke omstandigheden om te gaan. En net zoals de grote namen, maakte ze de wedstrijd uit met een ace.

Bekijk de hoogtepunten uit de wedstrijd hieronder.

Aiava wordt gecoacht door haar moeder, haar vader is haar fysieke trainer en ze meet slechts 1,51 meter. Toch heeft ze een naam die bestemd is voor grootsheid. De Australische, van Amerikaans-Samoaanse afkomst, is straks ook de eerste speelster geboren na 2000 die op de hoofdtabel van een Grand Slam zal staan.

Australische wildcard

Eind 2016 won ze het Australisch kampioenschap voor meisjes onder 18 jaar wat haar een wildcard opleverde om deel te nemen aan de Australian Open in 2017. Ze won eveneens het dubbel en staat zo ook in het dubbelspel op de hoofdtabel.

Afgelopen nacht was het sprookje voor Aiava in Brisbane echter uit. Tweevoudig grandslamwinnares Svetlana Kuzentsova (WTA-9) was te sterk met 6-4 en 6-3.

koen

koen

Meer nieuws