Home » Optima Open » Eerste namen Optima Open bekendgemaakt

Eerste namen Optima Open bekendgemaakt

Eerste namen Optima Open bekendgemaakt

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Donderdag bevestigden de Amerikaan Pete Sampras en Yannick Noah uit Frankrijk als eerste hun komst naar Optima Open, de Belgische manche van de ATP Champions Tour, die op 14, 15 en 16 augustus wordt afgewerkt in de Royal Zoute Tennis Club in Knokke-Heist.

Yannnick Noah - © Philippe Buissin/IMAGELLAN
Yannnick Noah – © Philippe Buissin/IMAGELLAN

Het is de eerste keer dat Sampras afzakt naar de Belgische kust. De Amerikaan tenniste in de jaren negentig een aardig palmares bij elkaar. Zo behaalde hij 64 titels in het enkelspel waaronder veertien Grand Slams en stond hij zes opeenvolgende jaren op nummer 1. “Ik hoor van veel andere tennissers dat Optima Open een geweldig toernooi is om te spelen”, vertelt Sampras. “Daarom heb ik besloten om er deze zomer zelf een kijkje te gaan nemen. Knokke-Heist ziet er alvast veelbelovend uit. Hopelijk heb ik tijdens mijn bezoek tijd om eens naar het strand te gaan.”

Sampras zal tijdens het weekend van 15 en 16 augustus meespelen voor de officiële ranking van de ATP Champions Tour, een serie van internationale toernooien voor de legendes van het tennis die het professionele circuit hebben verlaten en 30 jaar of ouder zijn.

Noah tekent dan weer in voor de ‘Special Guest Double Match’ en is niet aan zijn Optima Open-proefstuk toe. De flamboyante Fransman, die in 1983 Roland Garros op zijn naam schreef, stal al enkele keren de show in Knokke-Heist. “Ik kom graag naar België”, klinkt het bij Noah. “Ik ben er natuurlijk al veel voor mijn muziek, maar het is super om daar nog eens een toernooi te spelen. De Optima Open is een van de beste toernooien van de Tour en ik kijk ernaar uit om me terug te amuseren in Knokke-Heist.”
 
[alert type=”info” title=”Ticketinfo”]Tickets voor Optima Open zijn vanaf nu verkrijgbaar via optimaopen.be. Prijs ongenummerde dagtickets 14/08: 30€ – 15/08 en 16/08: 35€. Prijs genummerde dagtickets 14/08: 35€ – 15/08 en 16/08: 40€[/alert]

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

Meer nieuws