Home » Geen categorie » Eerste reekshoofd houdt Mertens uit halve finale in China

Eerste reekshoofd houdt Mertens uit halve finale in China

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Op het ITF-toernooi van Quanzhou (China, $ 50 000) is Elise Mertens (WTA-168) er niet in geslaagd zich te plaatsen voor de halve finales. Onze landgenote moest na 3 sets het hoofd buigen voor het eerste reekshoofd.

De 20-jarige Mertens, het zevende reekshoofd, verloor in haar eerste twee wedstrijden in Quanzhou geen enkele set op het Chinese hardcourt. In de kwartfinale wachtte haar echter een zwaardere klus tegen Qiang Wang (WTA-98), een van de vijf Chinese speelsters in de kwartfinales. Mertens begon het best aan de partij en pakte ook de eerste set, maar in de twee volgende sets was Wang telkens de betere. Na 2 uur en 13 minuten zegevierde de Chinese met 4-6, 6-3 en 6-3.

Mertens had donderdag, na haar tweede ronde in het enkelspel, ook nog haar eerste wedstrijd in het dubbel afgewerkt. Samen met Emily Webley-Smith (WTA D-150) nam ze het daarin op tegen het Chinese duo Xiaodi You (WTA D-134) – Lin Zhu (WTA D-241). You en Zhu wonnen set 1 met 6-1, Mertens en Webley-Smith pakten de tweede met 6-2, waarna de Chinese meisjes opnieuw het sterkst waren in de supertiebreak met 10-3.

koen

koen

MEER NIEUWS