Home » Geen categorie » Eerste reekshoofd te sterk voor Boeykens in Nanjing

Eerste reekshoofd te sterk voor Boeykens in Nanjing

Eerste reekshoofd te sterk voor Boeykens in Nanjing

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Elyne Boeykens (WTA-360) is er niet in geslaagd zich te plaatsen voor de hoofdtabel van het toernooi van Nanjing (China, $ 100 000). In de laatste kwalificatieronde moest ze in drie sets de duimen leggen voor het eerste reekshoofd, Jing-Jing Lu (WTA-325).

Boeykens en China, het lijkt geen perfect match. Vorige week verloor ze in de tweede ronde van het toernooi van Suzhou ($ 50 000) van een Chinese wildcard-speelster. Ze begon toen nochtans goed aan de wedstrijd maar kon niet verhelpen dat haar tegenstandster in drie sets met de overwinning aan de haal ging. Toch ging Boeykens’ aanwezigheid niet onopgemerkt voorbij. Tijdens de openingsceremonie mocht ze immers de speelsters vertegenwoordigen en bracht een knappe speech ten berde.

In Nanjing miste Boeykens haar start niet. In de eerste kwalificatieronde rekende ze in drie sets af met het Britse, tweede reekshoofd Emily Webley-Smith (WTA-339). De tweede ronde verliep vlotter, in twee sets stuurde ze Ao Gai (WTA-563) naar huis. De laatste horde op weg naar de hoofdtabel bleek er echter eentje te veel. Boeykens kwam oog in oog te staan met het eerste reekshoofd, de Chinese Jing-Jing Lu.

Lu pakte meteen de eerste set met een droge 6-1. Boeykens herpakte zich en trok de tweede set met dezelfde cijfers naar zich toe. Een derde set moest beslissing brengen. De Chinese bleek net iets te sterk voor onze landgenote en verzekerde zich met 6-1, 1-6 en 6-3 van een plaats op de hoofdtabel.

Ook in het dubbelspel is het over en out voor Boeykens. Samen met haar Russische partner, Ekaterina Bychkova (WTA-195) was ze niet opgewassen tegen Chin-Wei Chan (WTA-850) en  Kai-Ling Zhang (NR). Met tweemaal 6-4 zit het Chinese avontuur er deze week op voor Elyne.

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Chloë Lyssens Danneboom

Chloë Lyssens Danneboom

Meer nieuws