Home » Rising Stars Tennis Tour » Eerste toernooizege voor Vliegen in Westende

Eerste toernooizege voor Vliegen in Westende

Eerste toernooizege voor Vliegen in Westende

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Joran Vliegen heeft het toernooi van Westende op zijn naam geschreven. In de finale haalde hij na een spannende driesetter van zijn landgenoot Julien Cagnina.

Vliegen (ATP-1109) had het naar zijn zin op het hardcourt van Westende. Op weg naar de finale klopte hij onder andere het vierde, zevende en achtste reekshoofd. In de finale tegen Cagnina (ATP-288) maakte hij een einde aan de zegereeks van Cagnina. De 21-jarige Cagnina won maar liefst veertien wedstrijden op rij en speelde zijn derde finale op de Rising Stars Tennis Tour. Hij won eerder de toernooien van De Haan en Duinbergen.

De twee Belgen speelden allebei een sterke wedstrijd. De eerste set ging met 6-4 naar Cagnina. Vliegen bracht de stand in evenwicht door de tweede set te winnen met 6-3. De derde set ging gelijk op en uiteindelijk moest een tiebreak voor de beslissing zorgen. Daarin haalde de 22-jarige Vliegen het met 7-2.

Dankzij zijn zege zal Vliegen een grote sprong maken op de wereldranglijst en zal hij rond de 770e plaats staan.

Vliegen speelde vrijdag ook de finale in het dubbelspel. Hij speelde aan de zijde van Sander Gillé. In de finale moest het dubbelduo nipt het onderspit delven tegen de eerste reekshoofden, Sander Arends en Ariel Behar: 6-7 (1) 6-4 10-7.

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

Meer nieuws