Home » Geen categorie » Eerste triomf voor Svitolina onder coach Henin

Eerste triomf voor Svitolina onder coach Henin

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Elina Svitolina (WTA-19) heeft het WTA-toernooi van Kuala Lumpur (International, $ 250 000) op haar naam geschreven. In de finale was ze in drie sets te sterk voor Eugenie Bouchard (WTA-52). Het is haar eerste zege sinds ze samenwerkt met Justine Henin.

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

Het toernooi van Kuala Lumpur moest in de eerste ronde reeds afscheid nemen van topreekshoofd Roberta Vinci (WTA-10). Tweede reekshoofd Svitolina maakte haar status wel waar en kwam geen enkel reekshoofd tegen op weg naar de finale. Ook zesde reekshoofd Bouchard ontmoette geen enkele hoger geplaatste speelster tot de finale.

De Canadese ex-nummer vijf van de wereld begon goed aan de finale en won de eerste set via de tiebreak met 6-7(5). In de tweede set liep ze uit tot 0-2, maar Svitolina ging op én over Bouchard. De tweede set ging met 6-4 naar de Oekraïense.

In de derde set ging Bouchard bij 4-4 door de opslag van Svitolina, en ze mocht serveren voor de wedstrijd. Dit lukte echter niet, Svitolina pakte drie spelletjes op rij en pakte haar vierde WTA-titel. Het is haar eerste triomf sinds ze samenwerkt met Henin.

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

MEER NIEUWS