Home » WTA » Eerste zege voor Mertens en Sabalenka op WTA Finals

Eerste zege voor Mertens en Sabalenka op WTA Finals

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Elise Mertens (WTA D-3) en Aryna Sabalenka (WTA D-2) hebben hun tweede groepswedstrijd op de WTA Finals in Shenzhen (China) gewonnen. Ze waren in twee sets te sterk voor de vijfde reekshoofden.

Om nog kans te maken zich te plaatsen voor de halve finales van de WTA Finals moesten Mertens en Sabalenka hun tweede groepswedstrijd tegen Latisha Chan (WTA D-11) en Hao-Ching Chan (WTA D-11) absoluut winnen. Een spannende eerste set werd beslist in de tiebreak en daarin trokken Mertens en Sabalenka met 7-6 (5) aan het langste eind.

In de tweede manche gingen de servicebreaks heen en weer. De Belgisch-Wit-Russische tandem forceerde de beslissing op het eind en benutte het derde matchpunt op de opslag van hun tegenstandsters. Na 1 uur en 48 minuten stond de 7-6 (5) en 6-4 eindstand op het scorebord.

Alles is nog mogelijk in de rode groep in Shenzhen, later op woensdag spelen Timea Babos (WTA D-6) en Kristina Mladenovic (WTA D-5) tegen Anna-Lena Groenefeld (WTA D-10) en Demi Schuurs (WTA D-16). Vrijdag staan de laatste groepswedstrijden op het programma.

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

MEER NIEUWS

CONTACTEER ONS

Heb je zelf nieuws te melden, wil je een column laten publiceren of heb je een leuk idee voor Tennisplaza?

Tennisplaza is de bron bij uitstek voor de gepassioneerde tennisfan die op de hoogte wil blijven van het reilen en zeilen van de tenniswereld. Het is eigendom en valt onder het beheer van Largus.

Largus Group bv – Eekhoornlaan 2, 2910 Essen, België – BE 0691.823.202

Privacyverklaring | Cookieverklaring | Wedstrijdreglement

© 2012 – 2020 Largus | Alle rechten voorbehouden