Home » Geen categorie » Egyptisch avontuur van Liebens nog niet afgelopen

Egyptisch avontuur van Liebens nog niet afgelopen

Egyptisch avontuur van Liebens nog niet afgelopen

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Klaartje Liebens heeft zich op het $ 10 000-toernooi van Sharm El Sheikh, de Jolie Vile Golf F48 Women’s, geplaatst voor de kwartfinales. Als eerste reekshoofd maakte ze in de tweede ronde haar favorietenrol waar door in twee sets te winnen.

Het ticket voor de tweede ronde kreeg de 19-jarige Klaartje Liebens (WTA-354) nog cadeau door een walkover van haar tegenstander, maar in dat tweede station moest ze wel aan de bak. Als eerste reekshoofd begon ze echter wel als torenhoog favoriet tegen de Italiaanse Giorgia Pinto (WTA-714).

In de eerste set maakte Liebens die favorietenrol ook waar. Met 6-3 stond ze al meteen met een been in de kwartfinales. In de tweede set ging het echter wat moeizamer. Pinto verhoogde haar niveau en bleef aanklampen. Pas bij 5-5 kon de Belgische de definitieve kloof slaan (7-5) om zo een ticket voor de volgende ronde te bemachtigen.

In de kwartfinales komt Liebens uit tegen het zesde reekshoofd, de Russische Anastasia Pribylova (WTA-541). Dat is meteen een uitstekende kans voor de Belgische om revanche te nemen. Vorige week was het namelijk uitgerekend die Pribylova die Liebens na een spannende driesetter uit de finale hield.

Rob van Roy

Rob van Roy

Meer nieuws