Home » Grand Slam » Australian Open » Einde Belgisch enkelverhaal Down Under: Mertens en Goffin uitgeschakeld in derde ronde

Einde Belgisch enkelverhaal Down Under: Mertens en Goffin uitgeschakeld in derde ronde

Einde Belgisch enkelverhaal Down Under: Mertens en Goffin uitgeschakeld in derde ronde

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Elise Mertens (WTA-14) en David Goffin (ATP-22) hebben een kater opgelopen op de Australian Open. Beiden verloren ze hun derde ronde in straight sets.

Mertens kreeg met Madison Keys (WTA-17) haar eerste grote test voorgeschoteld. In de eerste set maakte ze het de 23-jarige Amerikaanse knap lastig, maar kon ze tegelijk geen enkele van zeven breakballen verzilveren: 6-3 voor Keys.

Set twee begon dramatisch voor Mertens, die meteen tegen een break achter aankeek. Hoewel de Belgische daarop de bordjes meteen terug gelijk hing, bleek haar veer alsnog gebroken. Keys sloeg dertien winners, Mertens kon er geen enkele meer uit haar mouw toveren: 6-2. De partij duurde 1 uur en 13 minuten.

Madison Keys - © Jimmie48 Tennis Photography
Madison Keys – © Jimmie48 Tennis Photography

Keys mag zich nu opmaken voor een vierde rondewedstrijd tegen zesde reekshoofd Elina Svitolina (WTA-7). Mertens, die een halve finaleplaats te verdedigen had, tuimelt na de Australian Open wellicht uit de top 20. Momenteel staat ze virtueel op de 21e plaats van de wereldranglijst.

Goffin kansloos

Voor Goffin is 2019 vooralsnog geen hoogvlieger. De Belg, die dit jaar wel een ronde verder stond dan in 2018, moest in zijn derde ronde zijn meerdere erkennen in de boomlange Rus Daniil Medvedev (ATP-19 – 1m96). Goffin toonde, naast af en toe een knappe flits, te weinig regelmaat en ging na 2 uur en 1 minuut onderuit met 6-2, 7-6 (3) en 6-3.

De 22-jarige Medvedev staat nu voor het eerst in de eerste vierde ronde van een Grand Slam. Hij neemt het daarin op tegen de winnaar van de partij tussen Novak Djokovic (ATP-1) en Denis Shapovalov (ATP-27).

Niet helemaal voorbij

Ondanks het verlies van Mertens en Goffin in het enkelspel, is die eerste nog wel actief in het dubbeltoernooi en plaatste ook Kirsten Flipkens (WTA D-34) zich daarin voor de tweede ronde.

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

Meer nieuws