Home » Nieuws » Einde samenwerking Zverev en Ferrer

Einde samenwerking Zverev en Ferrer

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Alexander Zverev (ATP-7) zal in 2021 een nieuwe coach moeten zoeken. De Spaanse ex-speler David Ferrer besliste om hun samenwerking stop te zetten.

In juli vorig jaar begon Ferrer als nieuwe coach van Zverev maar de samenwerking zal niet verlengd worden in 2021. Ferrer maakte de beslissing om te stoppen als coach.

De Spanjaard legt aan de Spaanse website Punto De Break uit waarom hij stopt als coach: “Ik zei tegen Sascha dat ik liever onze samenwerking niet wilde verlengen. Alles verliep perfect tussen ons. Ik ben heel dankbaar dat ik met hem heb kunnen reizen.”

Voor Ferrer speelden er andere factoren mee: “Omwille van het coronavirus was het niet gemakkelijk om te blijven rondreizen met Alexander. Ik ben ook directeur van het ATP 500-toernooi in Barcelona en daarin kruipt veel tijd. Daarnaast is mijn familie ook heel belangrijk voor mij.”

Zverev reageerde op zijn beurt op Instagram en bedankte Ferrer voor de tijd die ze samen hebben doorgebracht: “Ik wil David bedanken voor de maanden die we gedeeld hebben en wens hem het beste in de toekomst. Ik wil ook zijn familie bedanken om me de kans te geven om kostbare tijd te spenderen met David in deze moeilijke tijden. Ik heb heel veel respect voor de manier waarop David speelde en coacht.”

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

MEER NIEUWS