Home » Geen categorie » Einde van Bemelmans’ sprookje in Wenen

Einde van Bemelmans’ sprookje in Wenen

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Ruben Bemelmans (ATP-176) is op het hardcourttoernooi in Wenen ($571.755) uitgeschakeld. Hij verloor in drie sets van de Tsjech Lukas Rosol (ATP-44). 

In de kwartfinale van het toernooi van Wenen moest Bemelmans het opnemen tegen de Tsjech Lukas Rosol, het achtste reekshoofd en het nummer 44 op de ATP-ranglijst. Rosol stuntte vorig jaar bovendien op Wimbledon door de Spaanse topper Rafael Nadal te kloppen.

Bemelmans verloor de eerste set tegen Rosol met 6-3 . Hij keerde echter terug in de match met een 6-1 winst in de tweede set. In deze tweede set draaide de opslag van de Limburger zeer goed. Hij sloeg 5 aces en had een eerste opslagpercentage van 76 %. In de derde set kon Bemelmans echter zijn goede vorm niet voortzetten en verloor hij met 6-3.

Einde van een knappe reeks
Door de uitschakeling van Bemelmans is er een einde gekomen aan zijn knappe overwinningsreeks op het toernooi van Wenen. De 25-jarige tennisser bereikte voor de eerste keer in zijn carrière de kwartfinales van een ATP-toernooi. Nadat Bemelmans door de kwalificaties geraakte, won hij tegen de hoger geklasseerde Jan Hajek (ATP-106). In de achtste finales stuntte hij met de winst tegen het vierde reekshoofd Philipp Kohlschreiber (ATP-24).  Dit was de eerste zege van de Genkenaar tegen een speler uit de top 30.

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

MEER NIEUWS