Home » Geen categorie » Einde van Bemelmans’ sprookje in Wenen

Einde van Bemelmans’ sprookje in Wenen

Einde van Bemelmans’ sprookje in Wenen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Ruben Bemelmans (ATP-176) is op het hardcourttoernooi in Wenen ($571.755) uitgeschakeld. Hij verloor in drie sets van de Tsjech Lukas Rosol (ATP-44). 

In de kwartfinale van het toernooi van Wenen moest Bemelmans het opnemen tegen de Tsjech Lukas Rosol, het achtste reekshoofd en het nummer 44 op de ATP-ranglijst. Rosol stuntte vorig jaar bovendien op Wimbledon door de Spaanse topper Rafael Nadal te kloppen.

Bemelmans verloor de eerste set tegen Rosol met 6-3 . Hij keerde echter terug in de match met een 6-1 winst in de tweede set. In deze tweede set draaide de opslag van de Limburger zeer goed. Hij sloeg 5 aces en had een eerste opslagpercentage van 76 %. In de derde set kon Bemelmans echter zijn goede vorm niet voortzetten en verloor hij met 6-3.

Einde van een knappe reeks
Door de uitschakeling van Bemelmans is er een einde gekomen aan zijn knappe overwinningsreeks op het toernooi van Wenen. De 25-jarige tennisser bereikte voor de eerste keer in zijn carrière de kwartfinales van een ATP-toernooi. Nadat Bemelmans door de kwalificaties geraakte, won hij tegen de hoger geklasseerde Jan Hajek (ATP-106). In de achtste finales stuntte hij met de winst tegen het vierde reekshoofd Philipp Kohlschreiber (ATP-24).  Dit was de eerste zege van de Genkenaar tegen een speler uit de top 30.

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

Meer nieuws