Home » Nieuws » Einde van de quarantaine: toppers genieten van demonstratiewedstrijden met publiek

Einde van de quarantaine: toppers genieten van demonstratiewedstrijden met publiek

Einde van de quarantaine: toppers genieten van demonstratiewedstrijden met publiek

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

In Adelaide is de quarantaine voor de tennissers voorbij. Vierduizend mensen woonden demonstratiewedstrijden met tennistoppers bij.

Na veertien dagen quarantaine mochten verschillende toppers in Australië proeven van de vrijheid op een exhibitietoernooi in Adelaide. O.a. van de partij: Novak Djokovic (ATP-1), Rafael Nadal (ATP-2), de volledige top 3 bij de vrouwen en Serena Williams (WTA-11).

Djokovic had last van blaren op zijn hand en liet zich in de eerste set tegen Jannik Sinner (ATP-36) vervangen door Filip Krajinovic (ATP-31). Krajinovic won de eerste set met 6-3, in de tweede set maakte Djokovic alsnog zijn opwachting. Met 6-3 trok hij aan het langste eind. “Nadat ik de volle tribunes zag, moest ik gewoon spelen. Ik was erg geëmotioneerd”, vertelde Djokovic.

Rafael Nadal (ATP-2) nam het op tegen Dominic Thiem (ATP-3). De Spanjaard was net iets beter, en haalde het met 7-5 en 6-4. Ook Nadal was erg blij om opnieuw voor maar liefst vierduizend fans te kunnen tennissen: “Ik wil Tennis Australia heel erg bedanken voor wat ze hier mogelijk maken. Ik heb het echt gemist om voor publiek te spelen.”

Ook Ashleigh Barty (WTA-1) stond eindelijk nog eens op de court en dat tegenover Simona Halep (WTA-2). De Roemeense was net iets sterker met 3-6, 6-1 en 10-8. Voor Barty was het de eerste wedstrijd sinds februari 2020: “De laatste maanden was ik echt ongeduldig om weer te spelen. Ik ben erg blij om nu eindelijk weer wedstrijden te kunnen spelen, het is de perfecte voorbereiding voor mij hier.”

Serena Williams (WTA-11) lijkt op haar beurt klaar voor de Australian Open. De Amerikaanse was met 6-2, 2-6 en 10-7 te sterk voor Naomi Osaka (WTA-3).

Geen afstand meer

De tijden lijken lang vervlogen, maar in Adelaide was alles even opnieuw zoals vroeger. De tribunes zaten vol, niemand droeg een mondmasker en afstand houden, hoefde niet. Spelers gingen ook opnieuw met veel plezier op de foto met fans. Is er eindelijk licht aan het einde van de tunnel?

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

Meer nieuws