Home » Geen categorie » Einde verhaal voor Belgen in Doha

Einde verhaal voor Belgen in Doha

Einde verhaal voor Belgen in Doha

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

David Goffin (ATP-11) en Wildcard Arthur De Greef (ATP-134) zijn er niet in geslaagd de kwartfinale van het ATP-toernooi van Doha (Qatar) te bereiken. In de tweede ronde verloren ze beiden in twee sets van respectievelijk Fernando Verdasco (ATP-42) en Radek Stepanek (ATP-107).

Het was de vijfde ontmoeting tussen Goffin en Verdasco. De vorige confrontaties waren netjes verdeeld onder de twee, waarbij Goffin wel de betere was in de laatste twee wedstrijden.

Woensdag had Goffin echter last met zijn opslag en dat was het meest voelbaar in de eerste set. Verdasco ging twee keer door de service van Goffin, terwijl de Belg zeven breakpunten onbenut liet. Het resultaat was een droge 6-1 in de eerste set.

Een iets beter serverende Goffin bood in de tweede set meer weerwerk. Hij kon vooral een vuist maken bij de tweede opslag van Verdasco. De Spanjaard ging echter opnieuw door de opslag van onze Belgische nummer één en kon met een stand van 5-4 de wedstrijd uitserveren. Goffin gaf zich niet gewonnen en brak op zijn beurt de service van de 33-jarig Madrileen. In de volgende twee games werden de breaks uitgewisseld waardoor een tiebreak de beslissing moest brengen. Verdasco kon uiteindelijk de wedstrijd uitserveren: 7-6 (6).

De Greef niet opgewassen tegen Tsjechische veteraan

De Greef vormde in de eerste set van zijn wedstrijd geen bedreiging voor de intussen 38-jarige Stepanek. De Tsjech slaagde er op zijn beurt wel in om door de opslag van ‘La Griff’ te gaan. De eerste set ging naar Stepanek met 6-3.

In de tweede set werd de jonge Belg, ondanks een hoger eerste opslagpercentage, drie keer gebroken. De Greef wist vijf breakpunten te versieren, maar kon er hiervan slechts één kon benutten. Stepanek pakte uiteindelijk de tweede set met 6-2.

koen

koen

Meer nieuws