Home » Geen categorie » Einde verhaal voor Bogaert en Vliegen in Turkije

Einde verhaal voor Bogaert en Vliegen in Turkije

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Dennis Bogaert (NR) en Joran Vliegen (ATP-361) zijn uitgeschakeld in de tweede ronde van de GD Tennis Futures ($10 000, Turkije). Ze konden hun tegenstander elk niet meer dan vijf spelletjes afhandig maken. 

Bogaert startte in de kwalificaties en toonde in zijn eerste ronde een sterk staaltje doorzettingsvermogen. Hij kon een set achter en 5-5 gelijkstand ombuigen in winst en een ticket naar de tweede ronde. Daar ontmoette hij Roman Saffiulin (ATP-773), het achtste reekshoofd. In de eerste set kon Bogaert goed mee met zijn Russische tegenstander, Saffiulin won uiteindelijk met 6-4. In set 2 leek onze landgenoot echter overtroefd te worden door de 18-jarige Rus. 6-1 was het spijtige verdict, voor Bogaert zit het toernooi erop.

Ook Joran Vliegen kon na een spannende driesetter een ticket voor de tweede ronde bemachtigen. Zijn volgende tegenstander was de Italiaanse Lorenzo Frigerio (ATP-820). Nog maar eens werd bewezen dat elke wedstrijd gespeeld moet worden, vooraleer we met zekerheid uitspraken kunnen doen over de uitslag. De veel lager geklasseerde Frigerio gunde Vliegen in de eerste set slechts één game, 6-1. In de tweede set leek Vliegen beter te gaan spelen. De Italiaanse overmacht was echter te groot, Frigerio won met 6-3 en plaatst zich zo voor de kwartfinale. Vliegen kan met Bogaert weer richting België keren.

Chloë Lyssens Danneboom

Chloë Lyssens Danneboom

MEER NIEUWS