Home » Geen categorie » Einde verhaal voor Deborah Kerfs in Hammamet

Einde verhaal voor Deborah Kerfs in Hammamet

Einde verhaal voor Deborah Kerfs in Hammamet

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Het succes van Deborah Kerfs (WTA- 606) op het ITF-toernooi van Hammamet (Tunesië, $ 10 000) is ten einde. Ze verloor zowel haar wedstrijd in het enkel- als in het dubbelspel.

Kerfs stond als vierde reekshoofd op de toernooitabel. Ze verdedigde deze titel met verve, zo wandelde ze door haar openingspartij. In de tweede ronde kende ze meer moeilijkheden met een Roemeense kwalificatiespeelster. Onze landgenote had drie sets (3-6 6-4 6-2) nodig om afstand te nemen van Ilona-Georgiana Ghioraie (NR).

Ook in haar kwartfinale had Kerfs drie sets nodig om de overwinning op zak te steken. Alexandra Perper (WTA-679) uit Moldavië maakte het haar knap lastig. In de halve finale kwam Kerfs tegenover de Franse Audrey Albie (WTA-780) te staan. De twee dames keken elkaar in 2013 reeds een keer in de ogen. Albie won toen in twee sets en ook vandaag is onze landgenote niet opgewassen tegen de Française. Kerfs kan wel een derde set uit de brand slepen, 3-6 6-7(1) 6-1.

In het dubbelspel trad Kerfs aan met de Duitse Alina Wessel (WTA D-560), bovendien waren de twee eerste reekshoofd. Na een vrijstelling in de eerste ronde, verspilden ze niet al te veel energie aan hun tweede tegenstandsters. In de halve finale moesten de dames een tandje bijsteken. Tegen vierde reekshoofden Alicia Herrero Linana (WTA D-1100) en Ksenija Sharifova (WTA D-751) hadden de dames een super-tie break nodig om hun ticket naar de finale te bemachtigen.

Daar wachtten Petra Januskova (WTA D-660) en Angelica Moratelli (WTA D-787) hen op. Kerfs en Wessel leken aan het einde van hun Latijn, ze wisten hun Canadees-Italiaanse tegenstanders slechts drie spelletjes af te snoepen. Met 1-6 en 2-6 kunnen ze eindzege net niet binnenhalen.

Chloë Lyssens Danneboom

Chloë Lyssens Danneboom

Meer nieuws