Home » Geen categorie » Eindelijk weer succes voor Errani in Dubai

Eindelijk weer succes voor Errani in Dubai

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Sara Errani (WTA-22) lijkt duidelijk weer in vorm. Met een overweldigende winst tegen Barbora Strycova (WTA-47) schrijft ze het WTA-toernooi van Dubai op haar naam.

Voor de Italiaanse Sara Errani was 2016 tot zover geen topjaar. De voormalige top 10-speelster én finaliste op Roland Garros in 2012, verloor haar eerste partij in Brisbane kansloos van Belinda Bencic (WTA-9). Een week later bereikte ze in Sydney de kwartfinales na een knappe overwinning tegen Jelena Jankovic (WTA-20). Vervolgens werd ze met 7-6(1) en 6-0 opzijgezet door Svetlana Kuznetsova (WTA-18).

Ook de Austrlian Open waren niet meteen een hoogvlieger. Errani moest al in de eerste ronde het onderspit delven tegen de Russische Margarita Gasparyan (WTA-41). In de Fed Cup-ontmoeting tegen Frankrijk had de Italiaanse het ook niet onder de markt, ze verloor haar twee wedstrijden.

Op de Dubai Duty Free Tennis Championships lijkt het tij eindelijk te keren voor Errani. In de eerste twee rondes kent ze geen problemen met haar tegenstandsters. In ronde 3 brengt Madison Brengle (WTA-60) haar even aan het wankelen. Errani verliest de eerste set met 4-6 maar kan zich herpakken en wint de match uiteindelijk in drie sets, 6-1 6-4.

In de halve finale staat Errani tegenover Elina Svitolina (WTA-21), die binnenkort bijgestaan wordt door niemand minder dan Justine Henin. De Oekraïnse blijkt echter geen al te grote hindernis voor Errani, met tweemaal 6-4 verzekert ze zich van een finaleticket.  In die finale nam ze het op tegen Barbora Strycova. Deze partij was echter nauwelijks deze naam waardig. Na iets meer dan een uur stond de eindstand op het bord. Met 6-0 en 6-2 walst Errani over haar opponente.


 

Chloë Lyssens Danneboom

Chloë Lyssens Danneboom

MEER NIEUWS