Home » Grand Slam » Eindigen in schoonheid: Mertens en Sabalenka winnen Australian Open en worden nummer 1 van de wereld

Eindigen in schoonheid: Mertens en Sabalenka winnen Australian Open en worden nummer 1 van de wereld

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Elise Mertens (WTA D-6) en Aryna Sabalenka (WTA D-5) hebben hun gezamenlijke dubbelcarrière afgesloten met een klinkende grandslamtitel.

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

In de finale van de Australian Open wachtte Mertens en Sabalenka derde reekshoofden Barbora Krejcikova (WTA D-7) en Katerina Siniakova (WTA D-8). De Tsjeschische tandem was niet aan haar proefstuk toe. In 2018 wonnen ze al Roland Garros én Wimbledon, wat hen toen de eerste plaats op de wereldranglijst opleverde.

In de eerste set werd al meteen knap tennis getoond. Drie breaks op rij bij een 2-1-voorsprong voor Mertens en Sabalenka resulteerden uiteindelijk in 4-2. In het daaropvolgende spel versierden de Tsjechen opnieuw vier breakballen, maar een sterk serverende Mertens veegde die stuk voor stuk van de tabellen. Even later kregen Mertens en Sabalenka op hun beurt alweer breakpunten. Zij waren wel succesvol: 6-2.

In de tweede set lag het niveau opnieuw erg dicht bij elkaar. Sabalenka leek plots iets onzekerder aan het net, maar gelukkig was er Mertens die sterk bleef serveren en niet van de baseline was weg te slaan. Bij 4-3 was het echter de Wit-Russische die een fantastisch game speelde én de break forceerde.

De wedstrijd uitserveren bleek dan weer geen sinecure. Sabalenka en Mertens wilden iets te snel gaan en moesten drie breakpunten wegwerken. Ze kregen uiteindelijk ook vier wedstrijdpunten en maakten het alsnog af met 6-3. De wedstrijd duurde 1 uur en 19 minuten.

“Ik wil iedereen bedanken voor de voorbije fantastische twee weken”, liet Mertens in haar speech optekenen. “Enkele dagen was er geen publiek, maar ik ben blij dat de fans nu wel aanwezig waren. Ook van het thuisfront krijg ik massa’s berichtjes, dat is heel leuk.”

Laatste Grand Slam

Voor Mertens en Sabalenka is dit, na de US Open in 2019, hun tweede grandslamtitel. Misschien ook meteen hun laatste, want Sabalenka gaf eerder te kennen dat ze zich wil focussen op het enkelspel. Vast staat dat, na deze overwinning, Mertens en Sabalenka de nummers 1 op de nieuwe dubbel wereldranglijst worden.

Tweets

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

MEER NIEUWS