Home » Grand Slam » Wimbledon » Elise en Yannick Mertens stranden op zucht van hoofdtabel Wimbledon

Elise en Yannick Mertens stranden op zucht van hoofdtabel Wimbledon

Elise en Yannick Mertens stranden op zucht van hoofdtabel Wimbledon

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Yannick Mertens (ATP-231) en Elise Mertens (WTA-215) hebben zich donderdag niet kunnen plaatsen voor de hoofdtabel van Wimbledon (Grand Slam, £ 9 600 000). In de laatste en beslissende kwalificatieronde verloren ze van hoger gerangschikte tegenstanders.

Het knappe parcours van Elise Mertens, die haar debuut maakte op een Grand Slam, eindigde in de derde kwalificiatieronde. De Tsjechische Petra Cetkovska (WTA-161), ex top-25, was een maatje te groot voor onze landgenote. Cetkovska haalde het met 6-3 en 6-2.

Yannick Mertens, die zijn 28e verjaardag vierde, kon zichzelf niet trakteren op een verjaardagscadeau. Het zeventiende reekshoofd Aleksandr Nedovyesov (ATP-122). In de eerste set kreeg onze landgenoot drie setpunten, maar toch ging de set in de tiebreak naar de Kazach met 7-6(7). De Kazach ging daarna door op zijn elan en pakte ook set twee en drie met 6-3 en 6-4.

Van de acht Belgen in de kwalificaties stoot er dus niemand door naar de hoofdtabel. Zes Belgen waren al zeker van deelname aan Wimbledon: David Goffin (ATP-15), Steve Darcis (ATP-77), Ruben Bemelmans (ATP-95), Alison Van Uytvanck (WTA-45), Yanina Wickmayer (WTA-88) en Kirsten Flipkens (WTA-96) kennen vrijdag hun tegenstrevers.

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

Meer nieuws