Home » Geen categorie » Elise Mertens boekt 50ste zege van 2014

Elise Mertens boekt 50ste zege van 2014

Elise Mertens boekt 50ste zege van 2014

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Elise Mertens heeft in India niet veel woorden vuil gemaakt aan haar eerste ronde-partij op het $ 50 000-toernooi van New Delhi. Tegen de Thaise Kamonwan Buayam liet ze geen spaander heel van haar tegenstandster.

Elise Mertens (WTA-265) heeft een fantastisch seizoen achter de rug. Met knappe resultaten katapulteerde ze zichzelf omhoog op de wereldranglijst en maakte ze op een jaar tijd een sprong van meer dan 300 plaatsen, tot diep in de top 300. Op dinsdag zorgde ze nog voor een andere mijlpaal: op het ITF-toernooi van New Delhi bezorgde ze haarzelf een leuk verjaardagscadeautje – Mertens werd maandag 19 – met haar vijftigste enkelzege van het seizoen.

Mertens, het zevende reekshoofd, moest daarvoor zelfs amper zweten. Tegen de Thaise Kamonwan Buayam (WTA-531) verloor ze namelijk slechts één game. Nadat ze in de eerste set haar tegenstandster volledig had afgestraft, gunde Mertens Buayam in de tweede set nog wel een game. Met dat ene game moest de Thaise 18-jarige echter genoegen nemen, want meer zat er niet in: 6-0 en 6-1. In de tweede ronde treedt Mertens aan tegen de Griekse Maria Sakkari (ITF-298). Het wordt hun al hun vierde ontmoeting van het jaar. In de eerste twee begin 2014 was Mertens duidelijk te sterk, maar begin deze maand was het Sakkari die in twee spannende sets aan het langste eind trok.

Ook in het dubbelspel komt Elise Mertens in actie. Samen met haar Russische partner Melnikova pakte ze daar hun eerste skalp. Met 10-3 in de supertiebreak bleken de tweede reekshoofden te sterk voor het duo Al Nabhani-Raina.

Rob van Roy

Rob van Roy

Meer nieuws