Home » Geen categorie » Elise Mertens in galop naar laatste kwalificatieronde Hobart

Elise Mertens in galop naar laatste kwalificatieronde Hobart

Elise Mertens in galop naar laatste kwalificatieronde Hobart

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Elise Mertens (WTA-124) heeft zich geplaatst voor de derde en laatste kwalificatieronde van het WTA-toernooi van Hobart in Australië (WTA International; $ 250 000). In haar tweede match moest ze zich amper in het zweet werken tegen de Hongaarse Dalma Galfi (WTA-160).

Na haar knappe overwinning tegen vijfde reekshoofd Nao Hibino (WTA-93) in de eerste kwalificatieronde is Mertens duidelijk gelanceerd. In haar tweede match in Hobart liet ze geen spaander heel van de 18-jarige Galfi. In de eerste set moest Mertens op haar eigen opslag slechts twee puntjes aan Galfi laten. Met zes punten op haar eigen opslag kon de Hongaarse wel nog een game pakken, maar voor de rest kon ze een ontketende Mertens niets maken: 6-1.

Ongeveer een zelfde verhaal in de tweede set. Galfi vond nu af en toe wel een antwoord in de opslagspelletjes van Mertens, maar dat was slechts genoeg om één break te forceren. Mertens op haar beurt ging keer op keer weer door de opslag van Galfi en pakte ook de tweede set met 6-1. Alles samen stond de 21-jarige Belgische nog geen 45 minuten op het veld.

In de derde en laatste voorronde kijkt Mertens op zondag in de ogen van de Amerikaanse Sachia Vickery (WTA-136). Opvallend: wat de uitslag ook wordt van die partij, Mertens is sowieso al zeker van een plaatsje op de hoofdtabel. Aangezien vier spelers van de hoofdtabel al verstek hebben laten gaan nog voor de start van de eerste partij, hebben niet enkel de vier speelsters die de kwalificaties overleven een gereserveerd plaatsje, maar is er ook plaats voor vier lucky losers. Dat komt net overeen met het aantal verliezers in de derde kwalificatieronde, waardoor alle acht speelsters in de laatste voorronde door mogen naar de hoofdtabel. Mertens vergezelt zo Kirsten Flipkens (WTA-64), die rechtstreeks geplaatst was voor de hoofdtabel.

Rob van Roy

Rob van Roy

Meer nieuws