Home » Grand Slam » Australian Open » Elise Mertens komt net te kort in beklijvend duel op US Open

Elise Mertens komt net te kort in beklijvend duel op US Open

Elise Mertens komt net te kort in beklijvend duel op US Open

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Elise Mertens (WTA-197) is er niet in geslaagd om zich te plaatsen voor de tweede kwalificatieronde van de US Open. In een beklijvend duel met de Italiaanse Nastassja Burnett (WTA-425) kwam ze in drie sets net te kort.

Puur op basis van de rankings startte Mertens als favoriete aan haar eerste kwalificatiematch. De ranking van de 23-jarige Burnett was echter te wijten aan een blessure en had minder te maken met haar kwaliteiten als tennisster. Vorig jaar bereikte de Italiaanse namelijk nog de 121ste plaats op de rankings.

Vanaf de start van de partij bleek dan ook meteen dat beide speelsters elkaar in evenwicht hielden. Het werd al snel duidelijk dat alles beslist zou worden in de details. In de eerste set was het Burnett die beter scoorde op die details. Met een break voorsprong stak ze die set met 3-6 op zak. In de tweede set ging Mertens nog net iets intensiever spelen. Op de belangrijkste momenten toverde ze haar beste tennis uit haar racket en na het wegwerken van vier van de vijf breakpunten, kon ze met 6-3 zegevieren.

Ook in de derde set bleef het uitermate spannend. De games bleven lang en er volgden breakpunten bij de vleet. Uiteindelijk moest Mertens bij 4-5 gaan opslaan om in de wedstrijd te blijven. Aanvankelijk leek het bij 40-0 goed te komen, maar met vijf punten op rij duwde Burnett Mertens’ hoop de grond in: 4-6.

Ysaline Bonaventure, Kimmer Coppejans en An-Sophie Mestach wisten zich eerder op woensdag wel al te plaatsen voor de tweede ronde van de kwalificaties.

[alert type=”info” title=”Resultaat US Open – kwalificatieronde 1″]Elise Mertens l.t. Nastassja Burnett (ITA) 3-6 6-3 4-6[/alert]

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Rob van Roy

Rob van Roy

Meer nieuws