Home » Geen categorie » Elise Mertens naar kwartfinale in Plantation na marathonpartij

Elise Mertens naar kwartfinale in Plantation na marathonpartij

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Elise Mertens (WTA-246) heeft zich op het ITF-toernooi van Plantation (Verenigde Staten, $ 25 000) geplaatst voor de kwartfinale. Ze klopte achtste reekshoofd Arantxa Rus (WTA-244) na een spannende wedstrijd die bijna vier uur duurde.

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

De Nederlandse Rus was in 2012 nog de nummer 61 van de wereld en versloeg Kim Clijsters in 2011 in de tweede ronde van Roland Garros.

De eerste set ging met zware 6/0 cijfers naar de Belgische. Ook in set twee startte Mertens sterk, ze liep al snel uit tot 3-0. De Nederlandse kwam terug tot 5-5 en haalde uiteindelijk set twee binnen met 7-5. In de derde en beslissende set was Mertens steeds op achtervolgen aangewezen, tot ze bij 4-4 een break kon forceren. De Nederlandse brak echter onmiddellijk terug door de opslag van Mertens. Beide speelsters wonnen elk nog hun opslagspel en zo moest een tiebreak de beslissing brengen. Uiteindelijk haalde de 19-jarige Belgische het met 9/7.

In de kwartfinale zal onze landgenote het opnemen tegen de Amerikaanse kwalificatiespeelster Robin Anderson (geen ranking). In de zomer van 2014 stond zij nog op plaats 461 van de wereldranglijst.

Mertens en Rus vormen in het dubbeltoernooi een duo en zijn er het derde reekshoofd. Later vandaag spelen zij hun kwartfinale tegen het Amerikaanse duo Samantha Crawford en Sachia Vickery.

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

MEER NIEUWS