Home » Geen categorie » Elise Mertens naar tweede kwalificatieronde Hobart

Elise Mertens naar tweede kwalificatieronde Hobart

Elise Mertens naar tweede kwalificatieronde Hobart

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Elise Mertens (WTA-124) heeft zich geplaatst voor de tweede voorronde van het WTA-toernooi in Hobart (Australië), de Hobart International (WTA International, $ 250 000). In de eerste kwalificatieronde was ze te sterk voor het vijfde reekshoofd.

Mertens startte haar seizoen in Brisbane, maar dat bleef zonder veel succes na verlies in zowel de eerste kwalificatieronde van het enkelspel als de eerste ronde van het dubbelspel. Om toch met een goed gevoel af te zakken naar de kwalificaties van de Australian Open, reisde de Belgische verder naar Hobart om daar nog enkele wedstrijden in de benen te krijgen. In de eerste kwalificatieronde werd ze er uitgeloot tegen het vijfde reekshoofd, de Japanse Nao Hibino (WTA-93).

In Hobart liep alles meteen een stuk vlotter voor de 21-jarige Mertens. In een quasi perfecte eerste set moest ze slechts drie punten afgeven op haar eigen opslag. Zelf kon ze wel meer schade berokkenen op Hibino’s opslag. Met één break verzekerde ze zich van winst in die eerste set: 6-3. In de tweede set begon Mertens’ opslag wat meer te sputteren, maar Hibino kon er niet voldoende van profiteren om de Limburgse echt in de problemen te brengen. Met 6-4 verzekerde Mertens zich van een plaatsje in de tweede voorronde. Daarin neemt ze het voor het eerst in haar carrière op tegen de Hongaarse Dalma Galfi (WTA-160).

Kirsten Flipkens (WTA-64) is in Hobart rechtstreeks geplaatst voor de hoofdtabel.

Rob van Roy

Rob van Roy

Meer nieuws