Home » Geen categorie » Elise Mertens pakt dubbeltitel in Egypte

Elise Mertens pakt dubbeltitel in Egypte

Elise Mertens pakt dubbeltitel in Egypte

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Elise Mertens heeft het dubbeltoernooi van Sharm El Sheikh (Egypte, $ 25 000) op haar naam geschreven. Ook volgende week treedt Mertens nog aan in Egypte.

In het enkelspel was de eerste ronde meteen het eindstation voor Elise Mertens (WTA-254), maar in het dubbelspel deed ze mee tot het einde. Samen met de Italiaanse Alice Matteuccia (WTA D-319) werd Mertens (WTA D-259) aangeduid als derde reekshoofd.

In een spannende finale tegen Ioana Loredana Rosca (WTA D-613) en Julia Terziyska (WTA D-545) werd alles beslist in de details. Beide duo’s hielden elkaar compleet in evenwicht en echte kloven werden er niet geslagen. Zowel in de eerste als in de tweede set moest er een tiebreak aan te pas komen om over een winnaar te beslissen.

In de eerste manche was de tiebreak voor Rosca en Terziyska (1-7), maar in de tweede set draaiden Mertens en Matteuccia de rollen om. Deze keer waren zij de beste in de tiebreak (7-4) en dus moest een supertiebreak over de wedstrijd beslissen. Ook dat werd opnieuw een nagelbijter, maar uiteindelijk was het het Belgische-Italiaanse duo die met de winst gingen lopen: 10-6.

“Winnaars van een $ 25 000-toernooi! Een geweldige week! Het was leuk om met je te spelen @alicematteucci. Yay!”

Rob van Roy

Rob van Roy

Meer nieuws