Home » Geen categorie » Elise Mertens redt het niet in kwalificaties Brisbane

Elise Mertens redt het niet in kwalificaties Brisbane

Elise Mertens redt het niet in kwalificaties Brisbane

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Het nieuwe seizoen is niet met succes gestart voor Elise Mertens (WTA-126). In de kwalificaties van het WTA Premier-toernooi van Brisbane ($ 1 000 000) moest ze haar meerdere erkennen in een Amerikaanse.

Mertens koos er voor om op de zwaar bezette Brisbane International haar seizoen af te trappen. Wou ze de hoofdtabel bereiken, dan was haar eerste opdracht om af te rekenen met de Amerikaanse Jennifer Brady (WTA-113). Daar slaagde ze echter niet in. In de eerste set kon Mertens niet profiteren van het lage eerste opslag-percentage van Brady (44%). Met slechts één break kon ze de schade opgelopen op haar eigen opslag (drie breaks) niet goedmaken: 2-6.

In de tweede set begon Mertens beter en beter om te gaan met Brady’s service. Uiteindelijk wist ze zes braekballen af te dwingen. Eéntje kon ze daarvan omzetten. Brady deed het opnieuw beter met twee breaks uit slechts de helft van de kansen. Dat was voor de Amerikaanse voldoende om de match naar zich toe te trekken: 3-6.

Mertens trekt nu naar de Hobart International (WTA International; $ 250 000) waar ze ook zal aantreden in de kwalificaties.

Rob van Roy

Rob van Roy

Meer nieuws