Home » Grand Slam » Roland Garros » Elise Mertens strandt in laatste voorronde Roland Garros

Elise Mertens strandt in laatste voorronde Roland Garros

Elise Mertens strandt in laatste voorronde Roland Garros

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Elise Mertens (WTA-180) heeft geen ticket kunnen bemachtigen voor de hoofdtabel van Roland Garros. In de derde en laatste voorronde moest ze het onderspit delven tegen Sorana Cirstea (WTA-99).

Na een knappe overwinning in de tweede kwalificatieronde zag Mertens zich beloond met een derde ronde-match tegen derde reekshoofd Cirstea. De hoofdtabel lag binnen handbereik, maar met de Roemeense zou Mertens wel eerst met een klepper van formaat moeten afrekenen.

Mertens begon echter complexloos aan de match en was tijdens de aanvangsfase zelfs de betere speelster. Dat vertaalde zich even later ook naar het scorebord toen de 20-jarige Belgische een break wist te forceren: 3-2. Lang kon ze er niet van genieten, want die break was het signaal waar Cirstea op zat te wachten. De Roemeense schoot wakker en schakelde enkele versnellingen hoger. Dat tempo was wat te snel voor Mertens, die geen vuist meer kon maken. Met tien games op rij zette Cirstea een indrukwekkende prestatie neer, en ging zij – en dus niet Mertens – met het ticketje voor de hoofdtabel lopen: 3-6 en 0-6.

Rob van Roy

Rob van Roy

Meer nieuws