Home » Geen categorie » Els Verhoeven in finale van Holland Open Wheelchair Tennis

Els Verhoeven in finale van Holland Open Wheelchair Tennis

Els Verhoeven (ITF-36) plaatste zich vandaag voor de finale van de Holland Open Wheelchair Tennis (ITF Futures Series – $ 2 500). Ze versloeg de Nederlandse Mieke van Chastelet (ITF-56) in drie spannende sets.

De finaleplaats voor de rolstoeltennisster Verhoeven mag geen verrassing genoemd worden. Ze begon aan het toernooi als tweede reekshoofd en won haar kwartfinale tegen de Nederlandse Natascha Hoefhamer (ITF-110) met tweemaal 6-1, maar moest in de halve finale toch vol aan de bak tegen haar dubbelpartner van Chastelet. De eerste set verloor onze landgenoot met 6-4, maar ze herpakte zich door de tweede set te winnen met 6-4. Een derde set moest beslissen over een plaats in de finale. Na een spannende strijd trok de Belgische uiteindelijk aan het langste eind en won met 7-5.

In de finale neemt ze het op tegen het eerste reekshoofd Diede De Groot (ITF-16) uit Nederland. De ex-nummer 1 bij de junioren won makkelijk haar halve finale tegen haar landgenote Marlise Peters (ITF-57). De setstanden waren 6-0 en 6-1. Verhoeven en De Groot speelden al zeven maal tegen elkaar, maar de Oost-Vlaamse kon nog geen enkele maal winnen.