Home » Geen categorie » Els Verhoeven verliest dubbelfinale in Sion

Els Verhoeven verliest dubbelfinale in Sion

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Els Verhoeven (ITF-43) bereikte samen met haar Franse partner Christine Schoenn (ITF-34) de finale in Sion (ITF 3 Series, $ 12 000), maar ze verloren in twee sets van een Russisch duo.

Verschillende Belgische rolstoeltennissers namen vorig week deel aan de Sion Indoor in Zwitserland, maar geen enkele speler kon een titel binnenhalen.

Els Verhoeven had in het enkelspel een bye in eerste ronde en won in de achtste finale tegen de Deense Louise Charlotte Willerslev-Olsen (ITF-56) met 7-5 en 6-3. In de kwartfinale was de Franse Emmanuelle Morch (ITF-26) te sterk en moest onze landgenote de duimen leggen in twee sets. De setstanden waren 6-2 en 6-1.

In het dubbelspel stonden Verhoeven en Schoenn als tweede geplaatst op de tabel. Ze stonden direct in de halve finale na W.O. van hun Deense tegenstanders Malene Olesen (ITF-91) en Willerslev-Olsen. In de halve finale hadden ze geen problemen met de Franse tandem Emilie Chene (ITF-35) en Pauline Helouin (ITF-28). Ze versloegen de Fransen met 6-1 en 6-2. In de finale wachtte het eerste reekshoofd uit Rusland, Ludmila Bubnova (ITF-17) en de nummer één bij de junioren Viktoriia Lvova (ITF-23). In een gelijkopgaande eerste set trokken de Russinnen aan het langste eind en het werd 6-4. De tweede set was minder spannend en het Belgisch-Franse team verloor deze met 6-2.

Bij de heren namen twee Belgen deel aan het toernooi. Mike Denayer (ITF-55) verloor in de kwartfinale van de Fransman Gaetan Menguy (ITF-30) met 6-1 en 6-2. In de achtste finale won Denayer in drie sets van de Italiaan Luca Spano (ITF-89). De setstanden waren 4-6, 6-2 en 6-3. In de eerste ronde van het dubbelspel verloor Denayer aan de zijde van de Fransman Sebastien Husser (ITF-57) van het Brits-Hongaarse duo Dermot Bailey (ITF-48) en Roland Nemeth (ITF-69) met 6-1 en 6-3.

Joeri Van Assche (ITF-442) speelde in de second draw en verloor in de tweede ronde, na een bye in de eerste ronde tegen de Zwitser Thomas von Daeniken (ITF-143) met 6-3 en 6-1. In de consolation won hij eerst van de Italiaan Umberto Carmelo Patermo (ITF-408) met 4-2 en 4-2 om daarna te verliezen van de Roemeen Ciprian Anton (ITF-351). De setstanden waren 4-2 en 4-1. In het dubbelspel speelde Van Assche met diezelfde Roemeen Anton, maar ze verloren in de eerste ronde tegen het Poolse duo Krzysztof Brezyna (ITF-119) en Pawel Mietrkiewicz (ITF-191) met 6-3 en 7-6.

Ronny Van Langendonck

Ronny Van Langendonck

MEER NIEUWS

Elise Mertens - © Jimmie48 Tennis Photography

Mertens naar kwartfinale Rome

Elise Mertens (WTA-20) blijft sterk bezig op het WTA-toernooi van Rome (Italië, Premier). Ze plaatste zich voor de kwartfinale na een zege tegen Danka Kovinic (WTA-86).

LEES MEER