Home » Geen categorie » Els Verhoeven wint dubbelfinale in Montfermeil

Els Verhoeven wint dubbelfinale in Montfermeil

Els Verhoeven (ITF-42) heeft het dubbeltoernooi van Montfermeil (ITF Future Series, $ 2 500) op haar naam geschreven. In de finale won ze samen met de Nederlandse Mieke van Chastelet (ITF-59) tegen een Zwitsers-Marokkaans duo in twee sets. In het enkelspel verloor onze landgenote de finale.

Rolstoeltennister Verhoeven startte in het Franse Montfermeil als eerste reekshoofd en begon vlot aan haar singles in het toernooi. In de kwartfinale had onze landgenote geen probleem met de Zwitserse Delphine Woeffrey (ITF-93) en won 6-1 en 6-2. In de halve finale speelde Verhoeven tegen het derde reekshoofd Lauren Jones (ITF-66) uit Groot-Brittannië, die in de kwarfinale won van de Belgische Patty Mortier (ITF-161) met 6-2 en 6-3. De Britse Jones won de eerste set van de finale met 6-2, maar de Belgische bracht de stand in evenwicht na een 6-2 winst in de tweede set. In de beslissende set kon de Aalterse haar lijn doortrekken en won met 6-4.

In de finale moest Verhoeven het opnemen tegen haar dubbelpartner van Chastelet. Ze speelden reeds vier keer tegen elkaar en de stand was 3-1 voor onze landgenoot, maar deze keer was het de Nederlandse die aan het langste eind trok. De setstanden waren 6-3 en 6-3.

In de dubbelfinale wonnen Verhoeven en van Chastelet in twee sets van het Marokkaans-Zwitserse duo Najwa Awane (ITF juniors-38) en Nalani Buob (ITF juniors-6). Met 6-4 en 6-3 versloegen ze de twee jonge meisjes van 17 en 14 jaar.

Bij de heren waren er drie Belgische deelnemers in de tweede categorie.

Joeri Van Assche (ITF-448) won de eerste ronde van de Kameroener Serge Richard Mabally (ITF-484) met 7-6 en 7-5, maar verloor zijn tweede wedstrijd met 6-1 en 6-3 tegen de Fransman Abou Konate (ITF-296).

Roland de Meersman (ITF-485) en Justin Peraux (ITF-495) verloren in de eerste ronde. De Meersman verloor van de Fransman Claudio Sabato (ITF-469) met 6-1 en 6-4 en Peraux was de mindere van het tweede reekshoofd Pascal Chessel (FRA, ITF-288) en verloor met 6-0 en 6-3.

In het dubbelspel behaalde Van Assche aan de zijde van de Fransman Antoine Grelet (ITF-151) de halve finales. Na een 6-0 6-0 overwinning in de kwartfinale tegen De Meersman en Serge Mestre (FRA, ITF-461) moesten ze hun meerdere herkennen tegen de Franse tandem Laurent Everaert (ITF-175) en Laurent Fischer (ITF-251) en verloren met 6-3 en 6-2 tegen de uiteindelijke winnaars. Peraux verloor met zijn Franse partner Martin Nicolas (ITF-508) in de kwartfinale van de Spanjaard Patxi Fadrique (ITF-150) en de Griek Giorgos Lazaridis (ITF-117) met een brilscore.

Voor meer informatie over het internationale rolstoeltennis kan je steeds terecht op www.itftennis.com/wheelchair