Home » Geen categorie » Els Verhoeven wint vlot de Memorial Jens Vanherck

Els Verhoeven wint vlot de Memorial Jens Vanherck

Vorige zondag eindigde op Koninklijke Ter Rivieren Tennisclub in Deurne-Antwerpen, de vierde editie van het Internationale rolstoeltennis toernooi Memorial Jens Vanherck. De titel bij de dames ging naar Els Verhoeven (ITF-40). Zij versloeg in de finale de Nederlandse Natascha Hoefhamer (ITF-92).

De Memorial Jens Vanherck is een internationaal rolstoeltennis toernooi ter nagedachtenis van een jonge rolstoeltennisser die op 15-jarige leeftijd plots overleed. In samenspraak met de ouders besliste Ronny Van Langendonck om zijn naam in het rolstoeltennis staande te houden door jaarlijks rond zijn verjaardag een rolstoeltennis toernooi te organiseren.

Dit jaar namen er 30 spelers uit 11 verschillende landen deel aan deze Memorial. Spelers uit Australië, Gambia, Marokko, Israël, Griekenland, Italië, Spanje, Frankrijk, Estland, Nederland en uiteraard België streden voor de trofee.

Bij de dames werd het een BENE-competitie met vier Belgen en 2 Nederlanders. In de kwartfinale speelden Lise Keersmaekers (ITF-170) uit Retie en Sofie Cox (ITF-103) uit Hasselt tegen elkaar. Cox won vlot in twee sets met 6-0 en 6-1. De andere kwartfinale ging tussen de Lommelse Elien Bervoets (ITF-175) en de niet-geklasseerde Nederlandse Ilse Van de Burgwal. Van de Burgwal won met 6-0 en 6-1. In de halve finales speelden twee Belgen en twee Nederlanders tegen elkaar voor een plaats in de finale. Els Verhoeven plaatste zich makkelijk met een overwinning tegen haar landgenote Sofie Cox. Setstanden waren 6-0 en 6-1. Het Nederlands onderonsje tussen Hoefhamer en Van de Burgwal eindigde met 6-3 en 6-3 voor Hoefhamer. In de finale had de Belgische Verhoeven uit Aalter geen problemen met Hoefhamer en won met 6-2 en 6-0, waardoor ze dit toernooi voor de tweede maal op haar naam schreef.

In het dames dubbelspel wonnen Verhoeven en Cox de titel.

Bij de heren ging de finale tussen de Spanjaard Francesc ‘Quico’ Tur (ITF-62) en de Fransman Yoann Quilliou (ITF-52). Quico Tur, een voormalige top-20 speler, behaalde dit jaar zijn vijfde titel na een inactiviteit van bijna drie jaar door een blessure. Hij won de finale vlot met 6-0 en 6-2 en was de verdiende winnaar. Tijdens de ceremonie had hij veel lof voor het toernooi en droeg hij zijn overwinning op aan de overleden Jens Vanherck.

In het mannen dubbelspel ging de titel naar de Australiër Keegan Oh-Chee (ITF-38) en de Israëliër Amir Levi (ITF- 59). Zij versloegen het Israëlische duo Adam Berdichevsky (ITF-49) en Asi Stokol (ITF-81) met 6-1 en 6-1.